[Deinstalacja] Sterowniki do myszki firmy Tracer
Kupiłem sobie myszkę bezprzewodową optyczną firmy Tracer. Przed podłączeniem wgrałem do niej sterowniki, ale myszka nie działała. Dopiero po ponownym wyciągnięciu/włożeniu odbiornika USB Windows Vista zaczął sam instalować sterowniki i dopiero myszka zaczęła działać. Myszka źle chodzi, kursor fiksuje, zawiesza się często. Sprawdzałem na czarnej podkładce (bo myszka jest czarna), ale nie pomaga. Dziwne, że sprawdzili ją w sklepie komputerowym (byłem przy tym) i u nich działa idealnie, mówią, że to może być przez to iż mam wgrane dwie wersje sterowników.
Nie mogę usunąć tych sterowników, w programy i funkcje (w xp jest to dodaj lub usuń programy) nie ma ich, w start i wszystkie programy też ich nie ma. Wszedłem poprzez Menedżer urządzeń i mam tam:
Mysz zgodna z HID
Mysz zgodna z PS/2
Odinstalowałem Mysz zgodna z HID, ale w trayu widzę dalej to: , nie było tego zanim nie wgrałem sterowników myszy z plyty którą mi dali.
No więc odinstalowałem również Mysz zgodna z PS/2, ale po ponownym uruchomieniu komputera, Vista natychmiast (bez podłączenia do netu) zaczyna instalować stery Mysz zgodna z PS/2. W trayu ciągle są te dwie ikonki myszy i klawiatury od myszy.
Ogromnie proszę o pomoc, jak mam się pozbyć na dobre tych sterów. Jak bym się pozbył to bym dał, żeby Vista sama mi wgrała, ja bym nie wgrywał tych z płyty którą mi dali, albo bym znalazł w necie pod Viste dobre.
Zamieszczam zdjęcie myszki zrobione SE K550i:
Ewidentnie gdzieś masz uwagi dotyczące nazewnictwa tematów (np: 1, 2). Szkoda, że poświęcenie minuty na zapoznanie się z PODSTAWOWYMI zasadami działu sprawia Ci trudności... MTS