[Działanie] Adobe Reader - tworzenie nowych zakładek
Witam. Mam takie pytanie. Mam zamiar stworzyć swój poradnik do gry. Posiadam już właściwy program (Adobe Reader) lecz nie potrafię tworzyć zakładek (bookmarków) do poszczególnych misji Jeśli ktoś wie jak tworzyć zakładki to proszę o pomoc. Z góry dzięki.
EDIT:
Już rozwiązałem problem. Po prostu źle szukałem:
Musiałem jeszcze kupić program InDesign, i za jego pomocą udało mi się zacząć tworzenie poradnika.
EDIT:
Już rozwiązałem problem. Po prostu źle szukałem:
źródło: help.adobe.comTworzenie zakładek
Zakładka jest to typ łącza tekstowego, które ułatwia nawigację w dokumencie wyeksportowanym do formatu Adobe PDF. Zakładki utworzone w dokumencie InDesign pojawiają się w panelu Zakładki w lewej części okna programu Acrobat lub Adobe Reader. Każda zakładka prowadzi do strony, tekstu lub obrazu w dokumencie.
Do panelu Zakładki są automatycznie dodawane pozycje generowane ze spisu treści. Zakładki umożliwiają także dalsze dostosowanie dokumentu, np. po to, aby skierować uwagę czytelnika na pewne jego fragmenty lub ułatwić nawigację. Zakładki mogą być zagnieżdżane wewnątrz innych zakładek.
Wybierz polecenie Okno > Interaktywny > Zakładki, aby wyświetlić panel Zakładki.
Kliknij zakładkę, pod którą ma zostać umieszczona nowa zakładka. Jeżeli nie zaznaczysz żadnej zakładki, to nowa zakładka zostanie automatycznie umieszczona na końcu listy.
Wykonaj jedną z następujących czynności, aby wybrać miejsce, do którego będzie prowadzić zakładka:
Kliknij punkt wstawiania w tekście.
Zaznacz tekst. (Tekst zaznaczony staje się domyślnie etykietą zakładki.)
Wybierz narzędzie Zaznaczanie i zaznacz grafikę .
Dwukrotnie kliknij jedną ze stron w panelu Strony, aby wyświetlić ją w oknie dokumentu.
Wykonaj jedną z następujących czynności, aby utworzyć zakładkę:
Kliknij ikonę Nowa w panelu Zakładki.
Wybierz z menu panelu polecenie Nowa zakładka
Musiałem jeszcze kupić program InDesign, i za jego pomocą udało mi się zacząć tworzenie poradnika.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2008, 09:42 przez Ignac, łącznie zmieniany 4 razy.