Tuning obudowy komputera

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

Machina

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: Machina » 31 gru 2008, 22:37

Tuning obudowy komputera

Witam, kupiłem komputer, niezadobry lecz zależało mi na obudowie (chciałem się pobawić w "tuning"), a mianowicie postanowilem przerobić obudowę zaraz pokażę jakie mam plany.
obudowa i pokazanu panel który poddam przeróbce:
Obrazek
tak chcem to zrobić :hyhy:
Obrazek
1- rączka do podnoszenia "klampy".
2- Jakiś malunej niemam pomysłu.
3- zawiasy(potrzebne do sprawnego otwierania "klapy".

I teraz pytanie a zarazem prośba do wszystkich użytkowników o doradzenie mi co można dodatkowo dorzucić do tego pomysłu lub jak go ulepszyć. może doszycić jakiśpatent na kluczyk aby zamykać "klapę" ??

Będę bardzo wdzięczny. :)

Mój nick w CS'ie: KorniLow . Jeśli chcesz mnie dodać do przyjaciół w steam'ie szukaj mnie pod nickiem: kornilow
<<

Iudex

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Iudex » 31 gru 2008, 23:58

Re: Tuning obudowy komputera

Pourywać te chaczyki, które gdy zakładasz boczną obudowę wsuwają się w te dziurki. :)
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Adamo » 4 sty 2009, 13:06

urwij te haczyki, doczep w te miejsce jakąs rurke o małej średnicy, na klapie doczep coś na kształt litert U które w połączeniu z tą rurką będzie wyglądało jak zawias.
Plusem jest to, że nie musisz robić nic bliżej środka obudowy (tam gdzie MB leży) żadnych śrubek czy coś no i ten "zawias" można bez problemu rozdzielić.

Nie radze robić, żeby do góry się otwierało, myślę, że tak jak napisałem będzie najlepiej (z tą zawiasowo-zdejmowaną obudową jest naprawdę wielki komfort)

Co do rączki to pomysłu nie mam. Klamke zobie załóż xD
Ostatnio zmieniony 4 sty 2009, 13:18 przez Adamo, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

Iudex

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Iudex » 4 sty 2009, 13:11

Adamo pisze:Klamke zobie załóż xD
Taką od samochodu, z chromem :)

Może przemalujesz go na czarno spray'em? I jakieś ognie :P
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 4 sty 2009, 13:17

jakas podbórka, żeby trzmała Ci tę klapę w górze, jak w klapie samochodu. Wdaje mi się, że coś takiego co chcesz zrobić sprawi, że obudowa będzie wydawała denerwujący brzęczący dźwięk spowodwany rezonansem luźniej klapy.

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 4 sty 2009, 15:21

Ja bym zrobił tak jak chcesz, ale zamiast tego malunku, to dał szybę plexi i do środka wewalił diody UV i jakieś katody.
Semper in altum
<<

Machina

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: Machina » 4 sty 2009, 19:22

mad_prince pisze:jakas podbórka, żeby trzmała Ci tę klapę w górze, jak w klapie samochodu.
Właśnie chciałem zrobić obudowe coś na wzór elementów samochodu, na początku chciałem zrobić ala klapa ze starych aut (lata 30), lecz obudowa niepasowało no bo podzielona na panele boczne. Dlatego teraz mam inną koncepcję, chcę zrobić ala klapa samochodowa. Dlatego dobry pomysł z tą podpórką.
mad_prince pisze:Wdaje mi się, że coś takiego co chcesz zrobić sprawi, że obudowa będzie wydawała denerwujący brzęczący dźwięk spowodwany rezonansem luźniej klapy.
Nie myślę że niebędzie brzęczało ponieważ chcę aby klapa się domykała na zatrzask tak jak w autach i chcem aby w taki sam sposób się otwierała jak w autach, lecz czuje że z tym może być problem.
-----------
Mam też inne pomysły np. na to aby komputer był uruchamiany za pomocą guzika takiego jaki jest w samochodach. Albo, zamontować takie coś wiecie jak jest w samochodach regulacja chłodzenia pokrętło albo suwak, to chcem zamontować w przednim panelu do regulacji obrotów wiatraków. Co o tym sądzicie. Czekam na inne pomysły, robie listę waszych i moich pomysłów wybieram te które sąfajne i coś zbajeruje (załącze fotki jak już zrobie obudowe)
Ostatnio zmieniony 4 sty 2009, 19:24 przez Machina, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój nick w CS'ie: KorniLow . Jeśli chcesz mnie dodać do przyjaciół w steam'ie szukaj mnie pod nickiem: kornilow