Nalot policyjny na gracza komputerowego
Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
• Strona 1 z 1
Miałem dziś bardzo nieprzyjemna sytuację – do mojego sąsiada zapukała policja, bo ktoś podobno na niego doniósł że sprzedaje pirackie filmy. Mój sąsiad ich grzecznie wpuścił, posadził w kuchni, chwilę pogadał i powiedział że nic takiego nie robi. Oni weszli do pokoju spojrzeli na jeden mały komputerek tam stojący i wyszli. Moje pytanie jest następujące – czy tak wyglądają wszystkie naloty?? Czy w momencie kiedy zapuka policja to należy dyski przez okno a płyty do pieca??
Re: Nalot policyjny na gracza komputerowego
freedy, sugeruje że się czegoś się obawiasz.
Jeżeli powiedziała im to jedna osoba są to raczej bezpodstawne zarzuty. Po drugie aby się bać potrzebny im jest nakaz na przeszukanie
Jeżeli powiedziała im to jedna osoba są to raczej bezpodstawne zarzuty. Po drugie aby się bać potrzebny im jest nakaz na przeszukanie
chca to zniesc zeby nakaz nie byl potrzebnystachu pisze:Po drugie aby się bać potrzebny im jest nakaz na przeszukanie
ale jeszcze jest potrzebny więc obawiać się nie trzebagrzecho pisze:chca to zniesc zeby nakaz nie byl potrzebny
Odp.: Nalot policyjny na gracza komputerowego
może i teraz się nie należy obawiac, ale jeżeli wchodza już do mieszkan?? Jak się przed tym uchronic?? no poza wywaleniem pirackich kopii
Po prostu ich nie posiadać.freedy pisze:no poza wywaleniem pirackich kopii
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Ok to wiem, ale widze ze sa tu ludzie trzezwo myslacy... Chyba po prostu porzuce piractwo chociaz latwo nie bedzie
Jakieś tam kopie zapasowe do własnego użytku chyba można posiadać?
Kopia zapasowa może być, ale tylko gdy masz oryginalną kopię oprogramowania, bo inaczej jest to kopia piracka.SWAT pisze:Jakieś tam kopie zapasowe do własnego użytku chyba można posiadać?
Kiedyś dałem ogłoszenie że kupię grę Land of the dead.
Na e-mail napisał mi koleś że ma do sprzedania za 30 zł kopie zapasową tej gry.
Wyśmiałem go
Na e-mail napisał mi koleś że ma do sprzedania za 30 zł kopie zapasową tej gry.
Wyśmiałem go
Dobrze wiedzieć.bartekmp pisze:Kopia zapasowa może być, ale tylko gdy masz oryginalną kopię oprogramowania, bo inaczej jest to kopia piracka.
Właśnie się doczytałem że z tym posiadaniem kopii zapasowej to jest trochę zakręcona sprawa. Mieć możesz, jeżeli masz oryginał. To zrozumiałe, ale potrzebujesz mieć jeszcze paragon albo fakturę zakupu... Dobra bzdura.
Z infprmacji z których się dowiedziałem to wiem tyle że jeżeli policjanci znajdą pirata, lecz pokażesz im orginał to jest wszystko ok, nie chcą żadnego paragonu ani nicfreedy pisze: paragon albo fakturę zakupu.
Aha – to miałem nie pełne info, a szkoda. Ale tak czy tak jak masz kopie a nie masz oryginału to masz problem. więc chyba lepiej przerzucić się na oryginały
Chyba starczy już tej pseudo dyskusji?
ZAMYKAM
ZAMYKAM