Dziękuję
A zauważyłem, że jak skopiuję jakiś folder ten który stworzyłem na Windowsa do Linuksa to znajduje się przy nim kłódka. W folderze są tylko pliki tekstowe, mogę normalnie do niego wejść i wszystko robić, to nie wiem po co to kłódeczka.
Specjalnie powiększyłem:
Kolejny problem: Jak zainstalować format 7z. Pobrałem program GnoMenu który jest w tym formacie, wypakowałem go za pomocą Winrara w Wine. Przebiegło pomyślnie, wszedłem do wypakowanego folderu i co mam dalej zrobić
Jest tam plik Readme w którym jest napisane:
Only use this under gnome desktop environment!!
It depends on python2.5, python-xgd, python-cairo, python-gconf, python-xlib
Use your package manager to get these if you dont have them:
e.g. (for ubuntu/debian based systems)
sudo apt-get install python2.5 python-xdg python-cairo python-gconf python-xlib deskbar
Installation should be as easy as double clicking the install script after you have these required modules.
The menu can be launched from the panel, but it also supports command line based launching, DBus launching and global hotkeys.
Czy to znaczy, że całe to długie polecenie mam dac do terminala, aby zainstalować Pythona ?:
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install python2.5 python-xdg python-cairo python-gconf python-xlib deskbar
I jeśli z tym poleceniem to tak ma być to czy Python się na pewno do tego nada. Przecież to program do:
Python jest łatwym, ale jednocześnie potężnym, językiem programowania zorientowanym obiektowo. Ze swoim interpretowalnym charakterem, prostą składnią, dynamicznym nadawaniem typów tworzy idealną platformą do pisania skryptów i aplikacji na różne platformy. Jako ciekawostkę można podać fakt, że jest używany jako język skryptowy w projekcie centrum multimedialnego na konsolę Xbox - Xbox Media Center.