formatowanie baterii w Nokia X3-02
Wszystko o telefonach komórkowych GSM.
• Strona 1 z 1
Odp: Nokia X3-02
Wydaje mi się, że w każdym telefonie trzeba formatować baterię. Zajrzyj do instrukcji. Chyba że kupiłeś używany - wtedy ktoś inny ją sformatował. (lub nie i telefon krócej trzyma )
Wiceprezes PZPN o trenerze Majewskim: Youtube
Dzisiaj już w żadnym nowszym telefonie nie trzeba formatować baterii bo to i tak nie da żadnego rezultatu
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
Obecnie w żadnym. W dodatku usilne rozładowywanie do końca wszelkich rodzajów akumulatorów, akumulatorków może uszkodzić wewnętrzną elektronikę. Mit o konieczności formowania (a nie formatowania! formatować to możesz sobie dysk twardy) pochodzi sprzed 10-15 lat w erze starych baterii i chyba tę bzdurę czas w końcu przestać wszędzie i wszystkim powtarzać.cliffofstockyards pisze:Wydaje mi się, że w każdym telefonie trzeba formatować baterię.
Odp: formatowanie baterii w Nokia X3-02
Maćku jesteś w 100% pewien?
Aż 10-15 lat? Na instrukcjach pisze żeby 3 razy naładować maksymalnie i do końca rozładować. Instrukcje kłamią?Maciek pisze:Obecnie w żadnym. W dodatku usilne rozładowywanie do końca wszelkich rodzajów akumulatorów, akumulatorków może uszkodzić wewnętrzną elektronikę. Mit o konieczności formowania (a nie formatowania! formatować to możesz sobie dysk twardy) pochodzi sprzed 10-15 lat w erze starych baterii i chyba tę bzdurę czas w końcu przestać wszędzie i wszystkim powtarzać.cliffofstockyards pisze:Wydaje mi się, że w każdym telefonie trzeba formatować baterię.
jakich instrukcjach? ja w swoim SE j108i mam napisane wręcz, aby unikać rozładowywania do końca, a telefon ładować jak najczęściej.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
U mnie w instrukcji SE k800i tak pisze. W nowszych instrukcjach też tak pisze. Polecam ostatni post:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic180396-30.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic180396-30.html
Można wiedzieć kto tak pisze?cliffofstockyards pisze:tak pisze
Są przestarzałe.cliffofstockyards pisze:Instrukcje kłamią?
domyślam się, że sobie go polecasz, skoro gość pisze to samo, co mycliffofstockyards pisze:Polecam ostatni post
Cytat z mojej instrukcji telefonu: "Bateria zacznie się rozładowywać chwilę po jej pełnym naładowaniu . Po upływie tego czasu jej ładowanie zostanie ponowione. Ta funkcja ma na celu przedłużenie żywotności baterii (...)"
Cytat z działu "maksymalizacja wydajności baterii": "Telefon należy często ładować. Często ładowana bateria będzie działać dłużej (...)"
Bateria litowo-polimerowa.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"