[propozycja] nowy dział Linux na Forum
chenych do zapoznania się z Linu<font color=red><b>ks</b></font>em zapraszam na http://mandriva.pl/?ppid=10746
Uwagi, propozycje i komentarze dotyczące naszego Forum.
a posta piszesz spod windowsa? trochę to dziwne ;] ale fakt, przydalby sie taki dział.ahilles107 pisze:jestem wiernym fanem Linu<font color=red><b>ks</b></font>a
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Z tego co wiem to tylko osoba zakładająca temat ma możliwość zrobienia ankiety... chyba, że moderatorzy mogą to robić.ahilles107 pisze:Moglibyście zrobić ankietę
Widac ze nie masz pojęcia w tym temacie! A skoro nie znasz tematu lepiej się na niego nie wypowiadaj! To nie chodzi głównie o to ze Linux jest mniej popularny dlatego jest na niego mniej wirusów... tylko chodzi o jego konstrukcje. Mam na mysli głównie prawa do zapisu odczytu itp. Wtajemniczeni wiedza o co chodziPrzemo.ziom pisze: "zarazi" nim baaaaaardzo mało osob? za kilka gdy na linux'a przesiądzie sie wiecej osob( hakerow tez) to bedzie taki sam jak windows
Żaden haker niekorzysta z windowsa. Zrozumiał? Linux ma udostępniony kod więc większość hakerów korzysta z odpowiednio zmodyfikowanego Linu<font color=red><b>ks</b></font>a (taka jagby piaskownica ) Tylko że jest jeden broblem haker nie rozsyła wirusów. Robią to crakerzy którzy korzystają z windowsa i dlatego na wina jest więcej wirusów.Przemo.ziom pisze:Narazie Linux jest bezpieczniejszy...dlaczego? bo zdecydowanie mniej osob z niego korzysta niz z windowsa..dlatego na niego jest mniej wirusow. Po co ma haker robic wira na Linu<font color=red><b>ks</b></font>a skoro "zarazi" nim baaaaaardzo mało osob? za kilka gdy na linux'a przesiądzie sie wiecej osob( hakerow tez) to bedzie taki sam jak windows.