[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 1 in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and font in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
[propozycja] nowy dział Linux na Forum - .::Forum.Portal24h.pl::.

[propozycja] nowy dział Linux na Forum

Uwagi, propozycje i komentarze dotyczące naszego Forum.

Czas głosowania minął 26 sty 2006, 17:20

Czy jesteś za utworzeniem nowego działu na Forum o nazwie "LINUX"?

Tak
5
50%
Nie
5
50%

Liczba głosów : 10
<<

ahilles107

Post autor: ahilles107 » 6 gru 2005, 08:24

[propozycja] nowy dział Linux na Forum

jestem wiernym fanem Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i chciałbym aby na takim(wypasionym) forum jak te powstał dział Linux
chenych do zapoznania się z Linu<font color=red><b>ks</b></font>em zapraszam na http://mandriva.pl/?ppid=10746
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2008, 19:08 przez ahilles107, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

mistrz

Post autor: mistrz » 6 gru 2005, 10:11

Re: Dział Linux na Forum

Szkoda, że nie zrobiłeś ankiety. Według mnie Linux jeszcze nie jest bardzo dobrze upowszechniony, ale jego zaletą jest to, ze jest darmowy. Mozna zrobić ten dział, ale wątpie, żeby on był popularny... za mało użytkowników z niego korzysta :zdegustowany:.
<<

Napster

Post autor: Napster » 6 gru 2005, 10:13

ahilles107, no to już zależy od Maćka. Chociaż wąpie żeby utworzył ten dział. Tak jak powiedział mistrz, mogłeś zrobić ankietę. Maciek zawsze kontroluje ankiety związane z propozycjami. ;)
<<

ahilles107

Post autor: ahilles107 » 6 gru 2005, 11:46

co do postu mistrza
Linux jest chyba na tyle popularny że zasługuje na swój dział wiele osób użuwa go do końca nie znając jego możliwośći foróm na pewno by im pobogło a serwisowi przyniosło wzrost popularności
Liczę że ta propozycja zostanie zozpatrzona
:padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:
<<

males66

Post autor: males66 » 6 gru 2005, 12:56

no jestem za. Dzial linux powinien byc
<<

mistrz

Post autor: mistrz » 6 gru 2005, 14:55

Może już być ten dział Linux, ale nie kosztem działu "Windows", bo jak widać w temacie "Zamiast windows powinien być dział Linux lub obok" ahilles107 chcesz nawet usunąć dział Windows'a, a na to Maciek na pewno się nie zgodzi. Ale obok może być jak chcecie - jakby była ankieta to wiadomoby było ile osób chce, a ile nie chce :zdegustowany:.
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 6 gru 2005, 17:25

ahilles107 pisze:jestem wiernym fanem Linu<font color=red><b>ks</b></font>a
a posta piszesz spod windowsa? trochę to dziwne ;] ale fakt, przydalby sie taki dział.

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

males66

Post autor: males66 » 6 gru 2005, 18:51

to ze pisze spod windowsa to jeszcze nic nie znaczy.
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 7 gru 2005, 07:57

no wiem, ale skoro pisze, że jest wiernym fanem... to tak jakby wierny fan, powiedzmy juventusu, siadł w sektorze, powiedzmy Milanu :] ale nie ważne. Jak juz wczesniej wspomnialem, taki dział przydalby sie, bo coraz wiecej ludzi przesiada sie na lina i ten system staje sie coraz bardziej popularny. Glówna przeszkodą przed przesiadką jest strach przed nieznanym systemem, a tak, jak sobie ludki poczytają, że to nic strasznego, to może też sie nawrócą :]

<<

ahilles107

Post autor: ahilles107 » 7 gru 2005, 10:48

a niby z jakiego działu miałem napisać tego posta!!!!!!!!!!!????????????Może LINUX??????
Moglibyście zrobić ankietę bo ja jestem narazie początkujący i nie wiem czy mi wyjdzia
z góry dzięki

<lol>mi nie chodzi o dzial, tylko system operacyjny
<<

mistrz

Post autor: mistrz » 7 gru 2005, 12:54

ahilles107 pisze:Moglibyście zrobić ankietę
Z tego co wiem to tylko osoba zakładająca temat ma możliwość zrobienia ankiety... chyba, że moderatorzy mogą to robić.
<<

Przemo.ziom

Post autor: Przemo.ziom » 7 gru 2005, 16:31

Narazie Linux jest bezpieczniejszy...dlaczego? bo zdecydowanie mniej osob z niego korzysta niz z windowsa..dlatego na niego jest mniej wirusow. Po co ma haker robic wira na Linu<font color=red><b>ks</b></font>a skoro "zarazi" nim baaaaaardzo mało osob? za kilka gdy na linux'a przesiądzie sie wiecej osob( hakerow tez) to bedzie taki sam jak windows.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 7 gru 2005, 17:16

Czekam na sensowne argumenty utworzenia działu LINUX. Dodaje ankiete do tematu i przenoszę go do działu "Propozycje zmian na Forum"
Przemo.ziom pisze: "zarazi" nim baaaaaardzo mało osob? za kilka gdy na linux'a przesiądzie sie wiecej osob( hakerow tez) to bedzie taki sam jak windows
Widac ze nie masz pojęcia w tym temacie! A skoro nie znasz tematu lepiej się na niego nie wypowiadaj! To nie chodzi głównie o to ze Linux jest mniej popularny dlatego jest na niego mniej wirusów... tylko chodzi o jego konstrukcje. Mam na mysli głównie prawa do zapisu odczytu itp. Wtajemniczeni wiedza o co chodzi ;)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Ronbalto

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: Ronbalto » 7 gru 2005, 18:38

dla mnie to jest obojetne wiec nie głosuje w ankiecie
Od żłobka aż po grób, w moim sercu jeden klub. FC Barcelona.
<<

Przemo.ziom

Post autor: Przemo.ziom » 7 gru 2005, 18:58

Cóz maciek może masz racje... cóz ale gdzies tak czytałem( na forum o sustemach operacyjnych) i własnie było tak jak napisałem...ale mozlwie że masz Maciek racje...
<<

hooded_man

Post autor: hooded_man » 8 gru 2005, 08:52

Przemo.ziom pisze:Narazie Linux jest bezpieczniejszy...dlaczego? bo zdecydowanie mniej osob z niego korzysta niz z windowsa..dlatego na niego jest mniej wirusow. Po co ma haker robic wira na Linu<font color=red><b>ks</b></font>a skoro "zarazi" nim baaaaaardzo mało osob? za kilka gdy na linux'a przesiądzie sie wiecej osob( hakerow tez) to bedzie taki sam jak windows.
Żaden haker niekorzysta z windowsa. Zrozumiał? Linux ma udostępniony kod więc większość hakerów korzysta z odpowiednio zmodyfikowanego Linu<font color=red><b>ks</b></font>a (taka jagby piaskownica :) ) Tylko że jest jeden broblem haker nie rozsyła wirusów. Robią to crakerzy którzy korzystają z windowsa i dlatego na wina jest więcej wirusów.
<<

ahilles107

Post autor: ahilles107 » 8 gru 2005, 10:50

Do posta Przemo:
Przemo.ziom napisał/a:
"zarazi" nim baaaaaardzo mało osob? za kilka gdy na linux'a przesiądzie sie wiecej osob( hakerow tez) to bedzie taki sam jak windows
Człowieku widać od razu że nigdy nie używałeś Linu<font color=red><b>ks</b></font>a
Jego system plików to nie żaden FAT czy NTFS zabezpieczenia na linuksie są takie tak zajefajne że jeśli nie jesteś właścicielem pliku\folderu i nie masz do niego uprawnień to za nic go nie otworzysz
Linux ma jeszte jedną przewagę nad windows jego kod jest otwarty i pracują nad nim miliony ludzi a nad windowsem tylko programisci z microsoftu co może zrobić milion osób w porównaniu z około 1000osób???????
GŁOSUJ NA LINUKSA
<<

Przemo.ziom

Post autor: Przemo.ziom » 8 gru 2005, 16:25

ta...szczegolnie ze to co napisalem...to pisal gosc ktory jest informatykiem mial Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i windowsa...wiec....
<<

males66

Post autor: males66 » 8 gru 2005, 18:49

na Linu<font color=red><b>ks</b></font>a virusy mozna policzyc na rece jednej reki a i z tym może byc wiele problemow. Linux powstal z mysla o nacisku na server. Z czasem sie rozrosl i na stacje desktopowe. Mysle ze sporo osob juz Linu<font color=red><b>ks</b></font>a uzywa lecz na pewno to duza mniejszosc w porownaniu z winda. Sporo osob ma problemy z Linu<font color=red><b>ks</b></font>em. Sporo osob potrzebuje pomocy. Ale mysle ze malo jest osob na tym forum ktore w ogole mialy stycznosc z nim.
Pamietam jak przez jakis czas kolo 2001 roku strona microsoftu wlasnie stala na apachu redhata. Sporo bylo odnosnie tego dyskusji, ale skoro sam microsoft uzywal servera www konkurencji a nie swojego to swoja wymowe ma :D Pozdro
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 8 gru 2005, 18:54

wzywam do opamietania się, to jest dyskusja na temat, czy ma powstac dzial "linux" na forum czy nie, a nie który system jest lepszy.