[Dyskusja] Książki i Komiksy warte przeczytania.
I uzasadnijcie. No Wiadomo..
Dział Pogaduszki. Nienaliczane posty.
Liczę na to że ktoś poza mną czyta jeszcze książki na tym forum.
Trylogia Starcrafta.--> Fantastyka
Daleka przyszłość. Kilka tysięcy lat świetlnych dzieli ich od ziemi, z której zostali wygnani. Wygnańcy... prowadzą walki z tajemniczymi Protossami i krwiożerczym Rojem Zergów. Gatunki walczące o przetrwanie...
W odległej przyszłości, 60 000 lat świetlnych od Ziemi, luźna konfederacja ziemskich wygnańców zmaga się z zagadkowymi Protossami i bezwzględnym Rojem Zergów. Każdy gatunek walczy o przetrwanie pośród...
Ardo Melnikov, prowadzący sielankowe życie na swojej kolonialnej plancie Bountiful, zostaje zbudzony ze swego spokojnego żywota, kiedy krwiożercze Zergi atakują jego dom i zabijają wszystkich których kochał....
Diablo Dziedzictwo Krwi--> Fantastyka
Poszukując magicznych skarbów, najemnik odnalazł artefakt przekraczający jego najśmielsze marzenia: starodawną zbroję Bartuca, legendarnego Krwawego Władcy.
Lecz tajemnicza zbroja jest przeklęta i przelewa złą moc w udręczoną duszę Norreca. Ścigany przez demony pożądające jej dla własnych celów, Norrec musi pokonać z trudem powstrzymywaną żądzę krwi i dowiedzieć się prawdy o ciążącej na nim klątwie, nim na zawsze pochłonie go mrok...
Wszystkie opisy na
Kod: Zaznacz cały
http://www.petlaczasu.pl/
Trylogia Starcrafta
Fantastyczna książka. Jestem fanem fantastyki więc mnie wciągła.
Bardzo dużo akcji i zagadek. Książka trzyma w napięciu i .. nie tylko.
Bitwy na planetach i w kosmosie miedzy krwiożerczymi mutantami Zergami, Potężnymi istotami Protosami i wplątanymi w wir wojny ziemianami którzy starają się przetrwać.
Jeśli dobrze się wczytamy zatargają nami inne uczucia. Mnie pokręciła się łezka w oku przy pierwszej części.
Porywająca opowieść o przetrwaniu, poświęceniu i mrocznej przyszłości ziemian.
Krwawa opowieść. Bitwy są opisane dokładnie. Opisane mamy jak odpadają kawałki ciała i jak leję się krew itp.. Niekiedy możemy trafić na odrobiny humoru. Kiedy to np przysznice na statku kosmicznym porównywane są do rzeźni.
Autorzy dobrze trafili do czytelników. Książka mnie poruszyła i zaciekawiła. No właśnie i co za tym idzie. Przeczytałem dwie części i czytam trzecią.
Diablo: Dziedzictwo Krwi
Przygoda.. ach.. czyż nie każdy z nas o niej marzy? Niestety drużyna przyjaciół została złapana w pradawną pułapkę i zabita przez klątwę rzuconą na ich przyjaciela. Opanowany przez mroczną zbroje Norrec zabija swoich przyjaciół. Stara się znaleźć sposób by ją zdjąć. Lecz zbroja żyje własnym życiem i tego nie chce. Przyjaciele Norreca wskrzeszeni szukają zemsty. .ale czy na pewno?
Poruszająca opowieść w świecie gry Diablo. Pełna magii i tajemnic. Przygoda, przetrwanie, przyjaciele, klątwa. Ta opowieść przeciągła mnie bo to właśnie lubię. Przetrwanie i magia.
Przeczytałem pierwszą cz. z trylogii. I zamierzam przeczytać pozostałe 2 cz pierwszej trylogii. I będę czekał na tłumaczenie drugiej.