[wasze opinie] Hitman
Jako że lubię filmy akcji, a i ciekawy byłem produkcji o super zabójcy obejrzałem film Myślałem że będzie to kolejna marna ekranizacja gry, ale miło się rozczarowałem. Ten film nawet trzyma poziom. Fakt, wszystko jest naciągane na maxa, jak to w dzisiejszych filmach akcji... ale ogólnie fabuła jest całkiem dobrze pomyślana. Fajnie zostały zrealizowane sceny gdzie agent robi siekankę. Dobrze zostało odzwierciedlone zamiłowanie Hitmana do garniturów i ogólnie jego wysoka kultura Finałowa scena też całkiem niezła, ale nie będę tutaj spoilerował. Fani Hitmana jednak się rozczarują... po pierwsze, aktor grający główną rolę jest za młody, Hitman był mężczyzną w sile wieku, a tutaj taki młodzieniaszek... po drugie, Hitman to profesjonalny zabójca działający po cichu i z jak najmniejszą ilością ofiar, ktoe wzbudzały by podejrzenia, a w filmie zachowuje się jak Rambo, ktory robi masakrę gdy tylko widzi wroga...Bohaterem filmu jest genetycznie zaprogramowany wysokiej klasy płatny morderca znany jako Agent 47. Jego znaki szczególne to śmiertelny wdzięk, niczym niezakłócona precyzja i duma z wykonywanej pracy. Ale nawet 47 nie sprosta nieprzewidzianemu splotowi zdarzeń: nieoczekiwanym wyrzutom sumienia oraz nieznanym wcześniej emocjom, jakie wzbudza w nim pewna tajemnicza Rosjanka.
Moja ocena to 7/10, czyli trochę lepszy średniak Proszę o wasze opinie.