[dyskusja] czy dużo "dają" sterydy?

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 25 mar 2008, 13:29

Re: [dyskusja] czy dużo "dają" sterydy?

Robertinho pisze:A jeszcze nigdy nie widziałem, że ktoś przychodzi do domu po grze np. w piłkę nożną i szama jakieś piguły żeby się nie odwodnił
Nie tak dosłownie kolego.chodzi o to ze np rano wstajesz o 9:00 bierzesz dwa kapsy i pozniej o godzinie 18:00 tez 2 i starczy a nie ze przed bieganiem czy po po prostu bierzesz i juz.
Robertinho pisze:Kuzyn zaczynał ćwiczenia na siłowni w wieku 12 lat
Powodzenia jak tam jego kręgosłup :?: Niech pamięta ze zdrowie ma tylko jedno a miesni 100.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 13:30 przez maciek120, łącznie zmieniany 2 razy.

<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 25 mar 2008, 13:43

maciek120 pisze:Powodzenia jak tam jego kręgosłup :?: Niech pamięta ze zdrowie ma tylko jedno a miesni 100.
Tylko nie robi tego jak jakiś bezmózg by pakować ile się da tylko robił to wtedy raz na tydzień po godzinie. Teraz ma 19 lat i chodzi co 3 dni i nic mu się nie dzieje.
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 25 mar 2008, 14:50

maciek120 pisze:Niech pamięta ze zdrowie ma tylko jedno a miesni 100.
więc po co bierzesz te piguły?
znasz powiedzenie "mięśnie okrągłe a łeb kwadratowy" ?
Obrazek
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 25 mar 2008, 16:20

Powiedzenia tego nie znam a piguły biore bo chcem byc napakowany do wakacji normalnie jakby mi na wakacjach nie zalezalo to bym nic nie bral i cwiczyl na sucho.Ale dzisiaj kupiłem białko od klolegi firmy olimp 96% zawartosci białka.To jest oczywiscie natural i pije sie np z mlekiem ma waniliowy smak,starcza na miesiac i kupiłem za 50zl a on za 75zl a sprzedal dlatego ze sie pomylil i kupil bialko na mase a chcial wiecej weglowodanow :ok:.Ozywiscie nawet paczki nie otworzyl. Wiec sie bardzo opłacało.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 25 mar 2008, 16:53

A wiesz, że dziewczynom nie podobają się napakowane koksy? Dziewczyny lubią facetów z normalnymi mięśniami tylko ładnie wyrzeźbionymi, a nie takich ABS'ów że w szyi czy łapie mają więcej niż ja w pasie.
Obrazek
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 25 mar 2008, 17:20

Śledziks pisze:A wiesz, że dziewczynom nie podobają się napakowane koksy?
A czy ja cos mówie i dziewczynach samochodem bede sie woził to mi będzie pasowac a dziewczyny to swoją drogą ale ogólnie lubie byc zauważanym no i ziomki zawsze cie lubią jak lepiej wygladasz a nie taki suchar bo sie wstydzą wtedy z tobągdzies isc.
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 25 mar 2008, 17:22

Śledziks, a może nie chodzi mu o dziewczyny(chyba wiesz o co kaman) :D
Obrazek
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 25 mar 2008, 17:40

Capon pisze:Śledziks, a może nie chodzi mu o dziewczyny(chyba wiesz o co kaman)
No ja nie wiem jezeli to ma byc obrazliwe albo cos to napisz na PW

//Chodzi chyba o Twoja orientację seksualną delikatnie mówiąc :P
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 17:57 przez maciek120, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 25 mar 2008, 18:00

Capon pisze:Śledziks, a może nie chodzi mu o dziewczyny(chyba wiesz o co kaman) :D
Domyślam się :D
maciek120 pisze:A czy ja cos mówie i dziewczynach samochodem bede sie woził to mi będzie pasowac a dziewczyny to swoją drogą ale ogólnie lubie byc zauważanym no i ziomki zawsze cie lubią jak lepiej wygladasz a nie taki suchar bo sie wstydzą wtedy z tobągdzies isc.
Czyli nie lubisz dziewczyn? :P No może, że źle zrozumiałem i wolisz bujać się autem i łapać jakieś blachary, a nie porządne dziewczyny. Jeśli chodzi o zauważanie to jak zrobisz z siebie koksa to fakt będą Cię zauważać, ale też od razu będą uciekać na drugą stronę ulicy. A co do ziomków, to Ci współczuję takich kolegów, którzy oceniają po wyglądzie, a nie po charakterze (no może, że to też koksy i nie lubią jak ktoś z nich się wyróżnia). Jeśli chodzi o wygląd suchara to może faktycznie w tedy lepiej trochę przypakowac, ale nie robić z siebie koksa tylko stanąć na poziomie takim jakim przedtem mówiłem. W tedy będziesz zauważalny (bo będziesz wyglądał jak normalny człowiek, który o siebie dba tak jak powinien) i będziesz się podobał dziewczyną (normalnym, porządnym) i nie będą uciekać na Twój widok, też nie będziesz się musiał wstydzić swojego wyglądu. Dam Ci taką radę. Pewnie już trochę się wypakowałeś więc ja bym na Twoim miejscu rzucił ten ogólny syf i zaczął trenować rzeźbę, a nie masę (czyli dużo powtórzeń małych ciężarów) w tedy powinieneś doprowadzi się do jakiegoś fajnego wyglądu. Koksom mówimy nie :rotfl: bo to ani nie jest ładne ani nie jest pociągające, wręcz przeciwnie.
Obrazek
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 22 kwie 2008, 15:58

Powiem tak.Śledziu troche racji ma.Jesli chodzi o rzezbe to jeszcze nie bo mam 38 cm w bicu a tak na 43 chcem dojechac czyli jeszcze troche.Teraz miesiąc na tym białku w maju ide po nitrobolon(azot do mięsni) a w czerwcu miesiac na kreatynie cm3(brałem juz).A od 1 lipca rzucam cwiczenia do konca wakacji!!!! Bede imprezowac,jezdzic autem,spotykac sie z ziomkami i chodzic po ulicy w celu popisania sie wynikami z siłowni no i jeszcze przejde sie czasem nad jakies jezioro zeby sie troche opalic.Wiec tak pakuje dla ludzi przyznaje sie bez bicia,nie potrzebuje siły tylko wyglądu,jestem otwarty na Wasze opinie i chętnie ich wysłucham.Co do tego tekstu:

Śledziks napisał/a:
wolisz bujać się autem i łapać jakieś blachary, a nie porządne dziewczyny

Stanowczo NIE :!: .Ja bym chciał normalną dziewczyne a nie taką co poleruje wózek a mnie nie kocha(psychicznie).NA dziewczyne przyjdzie czas teraz widze tylko siłownie.

[ Dodano: Sob 26 Kwi, 2008 14:50 ]
A może ktoś sie orientuje czy białko jest lepsze od kreatyny :?:
<<

Papik

Post autor: Papik » 27 kwie 2008, 20:40

maciek120 pisze:A może ktoś sie orientuje czy białko jest lepsze od kreatyny

Z pewnością jest zdrowsze i wydaje mi się, że chemiczne środki nie muszą być lepsze od naturalnych.
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 4 cze 2008, 17:46

Witam.Tym razem mam pytanie.

Ccem brac metanabol za miesiac ale nie wiem jak.Moge napisac ze mam 180cm wzrostu i waze juz niestety tylko 77 kg.Czytałem ze meta może zablokowac testosteron ale co to oznacza :?: Jak brac mete piramide czy normalnie niech mi ktos w koncu powie ile tabletek dziennie brac. (nie mowcie o miligramach bo nie wiem ile 1 tab ma).To bedzie mój pierwszy cykl na mecie mam zamiar kupic Hepatil aby osłaniac żołądek i wątrobe.Zdecydowałem sie na mete bo mam dosc juz odzywek ktore na mnie nie działają bo żadne nie działają teraz mam diete i jade ne kreatynie CM3 i po tym cyklu czyli za miesiąc kupuje 50 tab mety.Prosze o pomoc.
<<

minas

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 4 cze 2008, 20:30

Zablokować testosteron to znaczy że nie będzie ci sie chciało współżyć seksualnie z kobietą. Mając taką blokadę na widok bardzo ładnej nagiej kobiety może dojść do sytuacji że twój interes nie zareaguje (czytaj: będzie leniwy i nie wstanie :P). Aby uniknąć czegoś takiego po kuracji albo w trakcie musisz brać środek w tabletkach - nie pamiętam jak sie to nazywa - tak zwany odblok. Jest to substancja którą sie bierze z ciała kobiety (jakiś hormon czy coś takiego). Można więc POD TYM WZGLĘDEM bezpiecznie brać mietka.
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 5 cze 2008, 14:42

minas pisze:Aby uniknąć czegoś takiego po kuracji albo w trakcie musisz brać środek w tabletkach - nie pamiętam jak sie to nazywa - tak zwany odblok
Nazywa sie Clomid. Tylko gdzie mam go kupic :?: Ale mysle ze po 1 cyklu i to na piramidzie a nie stałe dawki nie jest konieczny odblok.
<<

kratos31

Awatar użytkownika

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 5 cze 2008, 16:13

Ech czytam i czasem sie zastanawiam czy wiecie jak niszczycie sobie zdrowie
Obrazek
"Andreas Munzer jest z pewnością najsłynniejszym kulturystą, który zmarł z powodu nadużywania środków dopingowych. Jednak nie umarł, jak myśli wielu ludzi, z przedawko-wania sterydów - powodem jego śmierci było odwodnienie organizmu wynikające ze zbyt dużej ilości diuretyków w organiźmie.
Jego mottem życiowym było hasło: "Życie jest zbyt krótkie, aby być małym'. Żył zgodnie ze swoim mottem, stawiając rozwój ciała do niesamowitych granic zdecydowanie na pierwszym miejscu, daleko przed własnym życiem i zdrowiem, co niestety doprowadziło go do śmierci.
Patrząc na jego zdjęcia, a zwłaszcza na niesamowite tricepsy i fenomenalną rzeźbę, aż nie chce się wierzyć, iż najlepszym jego wynikiem na Mister Olimpia było 3-krotnie 9 miejsce. Znacznie lepszy wynik osiągnął w 1993 roku na zawodach Night of Champions, gdzie zajął II miejsce, przegrywając tylko z Porterem Cottrellem, wygrywając między innymi z Johnem Shermanem, Milosem Sarcevem, Mike Matarazzzo, Pavelem Jablonicky i Aaronem Bakerem.
Andreas Munzer zmarł w 1996 roku. Do końca nie wiadomo, jaka substancja spowodowała jego śmierć, ale był to koks, który powodował przyrost krwi wywołując superkompensację glikogenu w mięśniach, by wypełnić je podczas zawodów - było to coś podobnego do dopingu krwią. Długi lot samolotem do Niemiec spowodowała odwodnienie. Po lądowaniu Andreas zaczął przyjmować płyny, co w połączeniu ze stanem odwodnienia i bardzo dużą ilością krwi w wątrobie spowodowało rozpad wątroby. Najpierw wysiadła mu wątroba, potem nerki, a następnie serce. W rezultacie jego żołądek mocno wypełnił się krwią i Andreas umarł.
Prawdopodobnie substancją, która miała największy wpływ na jego śmierć był Erythropoeitin, znany też jako EPO lub Epogen - jest to genetycznie stworzona wersja hormonu proteinowego wytwarzanego przez nerki, ktora stymuluje formowanie się czerwonych ciałek krwi. Ludzie, którzy bliżej znali Andreasa, potwierdzili, iż przyjmował on EPO przed śmiercią.

10-tygodniowy plan dopingowy Andreasa Munzera , który doprowadził go do śmierci.

Przez cały 10-tygodniowy cykl:
Ephederine
AN 1
Captagon
Aspirina
Valium
Clenbuterol
Hormon Thyroid

10-6 tygodni przed zawodami codziennie:
2 zastrzyki Testoviron 250 mg
1 zastrzyk Parabolan
30 tabletek Halotestin
30 tabletek Metandienon (dianabol z Tajlandii)
20 IE* GH
20 IE* Insulina

5-3 tygodni przed zawodami codziennie:
3 zastrzyki Masteron
2 zastrzyki Parabolan
30 tabletek Halotestin
50 tabletek Stromba
2 zastrzyki Stromba
24 IE* GH

2-1 tydzień przed zawodami codziennie:
2 zastrzyki Masteron
2 zastrzyki Stromba
40 tabletek Halotestin
80 tabletek Stromba
24 IE* GH
Insulina
IGF

Kilka dni przed zawodami: Aldactone, Lasix
Poczytajcie może w końcu zrozumiecie
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 5 cze 2008, 16:35

minas pisze:Zablokować testosteron to znaczy że nie będzie ci sie chciało współżyć seksualnie z kobietą
nie tylko. Testosteron to hormon odpowiedzialny za typowe męskie działania, chęć do walki, wyczynów, rywalizacji itp. Poczytaj sobie na wiki o testosteronie, to wiesz, co bedzie jak go nie bedzie :) zanik jąder, zarostu i takie tam.

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 5 cze 2008, 18:53

kratos31 pisze:10-tygodniowy plan dopingowy Andreasa Munzera , który doprowadził go do śmierci.

Przez cały 10-tygodniowy cykl:
Ephederine
AN 1
Captagon
Aspirina
Valium
Clenbuterol
Hormon Thyroid

10-6 tygodni przed zawodami codziennie:
2 zastrzyki Testoviron 250 mg
1 zastrzyk Parabolan
30 tabletek Halotestin
30 tabletek Metandienon (dianabol z Tajlandii)
20 IE* GH
20 IE* Insulina

5-3 tygodni przed zawodami codziennie:
3 zastrzyki Masteron
2 zastrzyki Parabolan
30 tabletek Halotestin
50 tabletek Stromba
2 zastrzyki Stromba
24 IE* GH

2-1 tydzień przed zawodami codziennie:
2 zastrzyki Masteron
2 zastrzyki Stromba
40 tabletek Halotestin
80 tabletek Stromba
24 IE* GH
Insulina
IGF

Przeciez to szaleństwo nic dziwnego że zmarł :zalamany:.Chcem tylko mete i to jest najsłabszy steryd a w tym powyżej nawet go nie ma.A co d oAndreasa to łąpska ma ogromne oczywiscie na zdjęciu bo w chwili obecnej na pewno wszystko mu spadło :P
<<

d6mi6n

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: d6mi6n » 5 cze 2008, 19:06

maciek120 pisze:A co d oAndreasa to łąpska ma ogromne oczywiscie na zdjęciu bo w chwili obecnej na pewno wszystko mu spadło :P
czy ty nie rozumiesz, że on nie żyje :zdziwko:
miał być dowcip? trochę kiepski
Nie wiem jak to jest, ale może zrozumiem w końcu Życia uczę się stale by pojąć wiedzę ojców
<<

kratos31

Awatar użytkownika

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 5 cze 2008, 20:01

maciek120 Andreas zapłacił największą cenę za swoje postępowanie ŻYCIE, rozumiesz. Na początku będziesz brał metkę ale później będziesz chciał więcej i więcej bo jak skończysz swoja sesje to spadniesz. Widziałem przykre przypadki na siłowni gdy ty jeszcze latałeś za spódnicą mamy ( bez urazy ). Zastanów się czy warto aż tak niszczyć swoje życie dla kilku cm więcej w bicepsie.
Andreas miał 30 lat a patrz jak on wyglądał, jak na 45.
Chcesz tak wyglądać.
Ostatnio zmieniony 5 cze 2008, 20:17 przez kratos31, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 5 cze 2008, 20:17

d6mi6n pisze:czy ty nie rozumiesz, że on nie żyje

Wiem że nie żyje ale wykończył sie na własne życzenie.

kratos31 pisze:Na początku będziesz brał metkę ale później będziesz chciał więcej i więcej

No wiem też o tym myślałem i właśnie sie zastanawiam czy kupić mete-Steryd czy kupić Xpand'a-Odżywka.

Tyle że cena gra role bo 50 tab mety na 3 tyg kosztuje 43 zł a Xpand na 2 miesiace kosztuje 129 zł.Zastanawiam sie.A może niech ktoś powie czy Xpand jest dobry :?: