[Uruchomienie] Gadu Gadu

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 19 cze 2008, 23:06

[Uruchomienie] Gadu Gadu

Witam ostatnio mam problem z gg. Dokładnie chodzi o to że nie chce się połączyć. Daję żebym był dostępny, a tu nic się nie dzieje, nawet nie zaczyna się łączyć. Domyślam się że chodzi o serwer. Mam listę serwerów gg, ale nie wiem jak zmusić program żeby korzystał z innego. Ma ktoś jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony 20 cze 2008, 10:01 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
<<

Carlik

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Carlik » 19 cze 2008, 23:58

Re: [Uruchomienie] Gadu Gadu

Zmień komunikator na jakiś alternatywny . Z mojej strony polecam : AQQ , Tlen . Przed zainstalowaniem Tlena miałem problemy z : połączeniem , czasem nie potrafiło wyświetlić opisów wszystkich ludzi . Po zainstalowaniu Tlena problemy zniknęły :D .
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 20 cze 2008, 00:06

Nie chcę zmieniać komunikatora. Jeśli nikt nic nie wymyśli, a problem będzie dalej występować to w tedy zmienię, ale na razie zostawiam.
Obrazek
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 20 cze 2008, 07:02

Śledziks, wina PADU PADU, bo jest na tyle niedopracowane że gdy je odpalasz to wybiera tylko jeden serwer,a potem na nim bazuje i próbuje bez końca się do niego podłączyć, więc naprawdę radzę Ci przyłączyć się do wielu przeciwników GG i wybrać jakiś lepszy alternatywny komunikator :)
Dla pewności możesz usunąć foldery użytkowników, usunąć doszczętnie GG, zainstalować itp... ale to też pewnie nie będzie działać :)
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 20 cze 2008, 12:01

Śledziks, jest to wina Gadu-Gadu. Mnie się też tak dzieje, że muszę naciskać na słoneczko dostępny itp. po 10 razy żeby mi się włączył. Z tego co wiem to dużo osób tak ma. Nic z tym nie zrobisz bo to wina samego Gadu-Gadu.

Nie wiem czy mają to wszystkie osoby ale bardzo często się z tym spotykam.

PS. Nie łudźcie się, że jak zainstalujesz AQQ czy Tlena to gadu gadu od razu się włączy. Mam AQQ i robi mi się to samo. Na Tlenie też próbowałem.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 20 cze 2008, 12:18

Ja na Ubuntu mam Kadu i czasem są problemy z serwerem GG (nieodpowiada), więc na stronie Kadu mam listę serwerów, wchodzę do ustawień i zmieniam adres serwera i już wszystko działa. A GG na Windowsie niestety ma przypisany jeden adres serwera i jak ten się zawiesi, to pozostaje dłuuuugo czekać na reset serwera.
Semper in altum
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 20 cze 2008, 12:21

Na razie Gadu Gadu działa. Jak następnym razem znowu będę miał tai problemy to chyba faktycznie przejdę na coś innego może w tedy będzie dobrze. No cóż dzięki za chęć pomocy.

EDIT
bartekmp pisze:Ja na Ubuntu mam Kadu i czasem są problemy z serwerem GG (nieodpowiada), więc na stronie Kadu mam listę serwerów, wchodzę do ustawień i zmieniam adres serwera i już wszystko działa.
Wiem jak miałem przez jakiś czas Linu<font color=red><b>ks</b></font>a to też tak robiłem. Jak sprawie sobie nowy dysk to zainstaluje Linu<font color=red><b>ks</b></font>a jako drugi system, ale na razie pomęczę się jeszcze tak jak jest :)
Ostatnio zmieniony 20 cze 2008, 12:24 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 20 cze 2008, 18:41

Robertinho pisze:PS. Nie łudźcie się, że jak zainstalujesz AQQ czy Tlena to gadu gadu od razu się włączy. Mam AQQ i robi mi się to samo. Na Tlenie też próbowałem.
No oczywiście, przecież jak masz AQQ i korzystasz z sieci GG to podłączasz się do serwera Gadu-Gadu... Tu chodzi o to, aby skorzystać z innej sieci, która takich zwieszek nie ma. Ze swojej strony polecam Tlena.
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 20 cze 2008, 19:15

Iwan pisze:
No oczywiście, przecież jak masz AQQ i korzystasz z sieci GG to podłączasz się do serwera Gadu-Gadu... Tu chodzi o to, aby skorzystać z innej sieci, która takich zwieszek nie ma. Ze swojej strony polecam Tlena.
Uprzedzam tylko żeby sobie przypadkiem nie pomyślał, że jak będzie miał inny komunikator to problemu nie będzie.

Po za tym i tak pewnie przeszło połowa osób z jego listy ma GG więc AQQ czy Tlen zbytnio mu się opłacać nie będzie. Tak to już jest, że ludzi się przyzwyczaili do GG.
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 20 cze 2008, 21:52

Iwan, Robertinho, a wiecie że z tego co wiem ty Padu Padu w odróżnieniu od Tlena i AQQ wymaga kilku restartów żeby zmienić adres servera z którym się łączy ? AQQ, Tlen i Kadu (te które testowałem) zmieniają adres servera co któreś nieudane połączenie :) a Kadu idealnie to demonstruje (pokazuje adresy IP z którymi się łączy :D )
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 21 cze 2008, 10:22

Nivener jeśli dobrze rozumiem to jak zainstaluje sobie AQQ (bo to mnie interesuje) to nawet jak nie będzie umiał się połączyć to od razu zmieni serwer i będzie ok (pod warunkiem że będzie serwer sprawny)? Mam jeszcze pytanie czy w AQQ albo w Tlenie idzie ręcznie zmienić adres serwera?
Obrazek
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 21 cze 2008, 10:49

Śledziks, z tego co widzę w AQQ to idzie. :) W Tlenie nie wiem.
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 21 cze 2008, 13:23

Śledziks, dobrze rozumiesz, on będzie zmieniał adres tak długo aż trafi na ten dobry serwer, zauważysz to gdy nagle twoi znajomi się potracą, a ty dalej będzie online gdyż oni byli podłączeni do gorszego serwa :) a co do ręcznej zmiany to jest to w ustawieniach :)