[problem] IPlus - jak zrezygnować

Wszystko co związane z Internetem.

Co twierdzisz o sieci Iplus

Żenada
1
100%
Może być
0
Brak głosów
Super!
0
Brak głosów

Liczba głosów : 1
<<

marlonpl

Post autor: marlonpl » 11 sie 2008, 17:13

[problem] IPlus - jak zrezygnować

Zna ktoś jakiś sposób na pozbycie się neta z sieci iplus? Nie wiem, może jest jakaś luka w umowie... Z tego internetu się nie da korzystać, nie polecam nikomu.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 19:31 przez marlonpl, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 11 sie 2008, 19:23

Re: [problem] IPlus - jak zrezygnować

Zeskanuj umowę i podaj jej tekst w temacie - oczywiście usuń wszelkie dane osobowe z tekstu, który masz zamieścić.

Nie dam rady ci powiedzieć, czy w umowie jest luka, czy nie, jak jej nie widzę.

Musisz też DOKŁADNIE opisać, co ci się nie podoba w IPlus.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

marlonpl

Post autor: marlonpl » 11 sie 2008, 23:08

umowe znajdziesz na

Kod: Zaznacz cały

http://www.plus.pl/informacje/regulaminy/regulamin.pdf
Aha i pytasz co mi się* nie podoba**, to że internet reklamowany jest jako szybki i nieograniczony***, a w rzeczywistosci jest tak że chodzi w moim miejscu zamieszkania 2 razy na 6 miechów 1mb może mniej troszkę np 800kb. A tak to przez cały ten czas chodzi 100-400. Drugi*** problem to to że jest podobno nieograniczony a jezeli przekroczę śmieszny limit transferu danych 1 gb, który naliczany jest przy kazdej czynności, nawet ładowaniu strony, internet zwalnia do prodkosci 8-32kb/s. nie pisze nic o tym w regulaminie a przynajmniej ja sie czegos takiego nie doczytałem***. A limit 1gb jest śmieszny - standardowym korzystaniem wykorzystuje go w 1 tyg, a jesli oszczedzam i korzstam z niego tylko do czytania, nic nie ściągam*** ani nie gram, nawet nie oglądam*** youtube'a, to wytrzymuje 2 tyg. Potem to już się nie da wytrzymac :mur:

Sory za błąd ort. w poprzednim poście. prosze adminów aby nie dali tego do śmieci bo zależy mi na odpowiedzi.

Notatka DCX

1. Nie wlepiłem ci ostrzeżenia z litości.
2. To, że się ulitowałem, nie oznacza, że następnym razem też tak będzie.
3. Zarzutów jest dość dużo, pozwól, że wymienię.

- edytuj posta, zamiast na chama dopisywać jeden pod drugim. Widzę to po napisie "Dodano". Niestaranność.
- poniżej znajduje się spis błędów, które popełniłeś. Polskie znaki diakrytyczne jeszcze ujdą, ale reszta to już przegięcie.

BŁĘDY:

* Brak fontów PL: się i wiele innych wyrazów, których już mi się nie chciało zaznaczać...

** Literówki:
- "podaba" zamiast "podoba"

*** Błędy ortograficzne:
- "nie ograniczony" - powinno być łącznie!
- "drógi" - powinno być: drugi!
- "niedoczytałem" - powinno być rozdzielnie!
- "sciongam", "oglondam" - powinno być ą zamiast on!

Przeprosiny przyjęte, ale weź się człowieku popraw...
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 10:43 przez marlonpl, łącznie zmieniany 4 razy.
<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 11 sie 2008, 23:20

marlonpl pisze:nic nie sciongam ani nie gram, nawet nie oglondam
Nie wiem jak Tobie, ale mnie się podkreślają błędy kiedy piszę posta.

Co do prędkości to zależy ona przecież od tego jaką opcję wziąłeś. I od tego gdzie mieszkasz. Przykładowo u brata we Wrocławiu jest klika Mbitów ale już pod Wrocławiem jakieś 200 Kbit...Co do limitu transferu jest nieograniczony, ale :
*Dla zapewnienia powszechnej dostępności oraz wysokiej jakości działania sieci, Polkomtel S.A. zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych po przekroczeniu w jednym okresie rozliczeniowym 1 GB wysłanych i odebranych danych.
a ten regulamin z tego co przejrzałem nie ma wiele wspólnego z tym co nas interesuje, czyli z połączeniem z Internetem.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 23:24 przez Cuthbert, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 11 sie 2008, 23:31

http://www.iplus.pl/indywidualni-cennik-iplus-prywatnie.html
*Dla zapewnienia powszechnej dostępności oraz wysokiej jakości działania sieci, Polkomtel S.A. zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych po przekroczeniu w jednym okresie rozliczeniowym 1 GB wysłanych i odebranych danych.
A odnośnie wydajności, w regulaminie, który podałeś, masz paragraf 3 pkt 5.

http://www.iplus.pl/materialy/promocje/regulamin_promocji_iplus_dla_ciebie.pdf?t=1146.6623992578661-40.pdf
Regulamin IPlus prywatnie... Paragraf 3 pkt 1 mówi, że utknąłeś z nimi na 2 lata. Paragraf 4 pkt 2 podaje wysokość opłaty karnej (1000zł) i wartość procentową tej opłaty, jaką ci naliczą w zależności tego, ile ci brakuje do dwóch latek. Nie mówią nic o możliwości warunkowego wcześniejszego odstąpienia od umowy.

A w ogóle.

To jest internet MOBILNY? Na LAPTOPY? Chłopie, to zawsze będzie gorsze od stacjonarki. Cierp i płacz przez te dwa latka, czy ile tam ci z nich zostało, albo zerwij umowę i zabul 1000zł lub jego część.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 12 sie 2008, 10:15

iplus działa dokładnie tak samo jak każdy mobilny internet gsm, więc nie widzę tutaj skąd te pretensje? Może dlatego, ze nie wiedziało się co się kupuje i nie czytało się regulaminu przed jego podpisaniem, a teraz żal i płacz...
marlonpl pisze:jako szybki
To jest pojęcie względne, jak wiadomo. Maluch jest szybki bo jest na pewno szybszy od roweru ale jest wolny w stosunku do Formuły F1 :P
marlonpl pisze:nieograniczony a jezeli przekroczę śmieszny limit transferu danych 1 gb
Gwiazdki w umowie przeczytałeś? Zapewne nie...
marlonpl pisze:limit transferu danych 1 gb, który naliczany jest przy kazdej czynności, nawet ładowaniu strony
A co ładowanie strony nie jest pobieraniem danych? :mur:
Cuthbert pisze:I od tego gdzie mieszkasz. Przykładowo u brata we Wrocławiu jest klika Mbitów ale już pod Wrocławiem jakieś 200 Kbit
Bo jakośc połączenia zalezy też od zasięgu sieci komórkowej. Jezeli w danym miejscu masz słaby zasięg komórki to dziwne zeby internet gprs miał dobry. Ludzie przecież to jest logiczne...
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 10:23 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

marlonpl

Post autor: marlonpl » 12 sie 2008, 11:50

oczywiscie ze gorszy od stacjonarki, ale tpsa nie chciała dać zgody na netia dała dopiero wczoraj :D a i lpusa wziełam bo na inny nie miałem zgody :mur: :mur:
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 12 sie 2008, 12:34

marlonpl, no to sam jesteś sobie winny... Teraz czekaj, albo daj tysiaka i załóż sobie coś innego.

PS.
marlonpl pisze:wziełam
marlonpl pisze:miałem
Zdecyduj się wreszcie, jakiej jesteś płci...
Semper in altum
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 12 sie 2008, 12:53

Typowy dzieciak. Śpieszy się, śpieszy i podejmuje bezmyślne decyzje. I pora za to płacić. Jakbyś poczekał na odpowiedź od netii, pewnie nie miałbyś takich kłopotów. Cóż...

Nie ma co wygłaszać dalszych smutów. Decyzję musisz podjąć sam, co zrobić teraz. A to już nie jest nasz problem, tylko twój. Opcje zostały ci przedstawione, pora dokonać wyboru.