[problem] IPlus - jak zrezygnować
Wszystko co związane z Internetem.
• Strona 1 z 1
Zna ktoś jakiś sposób na pozbycie się neta z sieci iplus? Nie wiem, może jest jakaś luka w umowie... Z tego internetu się nie da korzystać, nie polecam nikomu.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 19:31 przez marlonpl, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [problem] IPlus - jak zrezygnować
Zeskanuj umowę i podaj jej tekst w temacie - oczywiście usuń wszelkie dane osobowe z tekstu, który masz zamieścić.
Nie dam rady ci powiedzieć, czy w umowie jest luka, czy nie, jak jej nie widzę.
Musisz też DOKŁADNIE opisać, co ci się nie podoba w IPlus.
Nie dam rady ci powiedzieć, czy w umowie jest luka, czy nie, jak jej nie widzę.
Musisz też DOKŁADNIE opisać, co ci się nie podoba w IPlus.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
umowe znajdziesz na
Aha i pytasz co mi się* nie podoba**, to że internet reklamowany jest jako szybki i nieograniczony***, a w rzeczywistosci jest tak że chodzi w moim miejscu zamieszkania 2 razy na 6 miechów 1mb może mniej troszkę np 800kb. A tak to przez cały ten czas chodzi 100-400. Drugi*** problem to to że jest podobno nieograniczony a jezeli przekroczę śmieszny limit transferu danych 1 gb, który naliczany jest przy kazdej czynności, nawet ładowaniu strony, internet zwalnia do prodkosci 8-32kb/s. nie pisze nic o tym w regulaminie a przynajmniej ja sie czegos takiego nie doczytałem***. A limit 1gb jest śmieszny - standardowym korzystaniem wykorzystuje go w 1 tyg, a jesli oszczedzam i korzstam z niego tylko do czytania, nic nie ściągam*** ani nie gram, nawet nie oglądam*** youtube'a, to wytrzymuje 2 tyg. Potem to już się nie da wytrzymac
Sory za błąd ort. w poprzednim poście. prosze adminów aby nie dali tego do śmieci bo zależy mi na odpowiedzi.
Notatka DCX
1. Nie wlepiłem ci ostrzeżenia z litości.
2. To, że się ulitowałem, nie oznacza, że następnym razem też tak będzie.
3. Zarzutów jest dość dużo, pozwól, że wymienię.
- edytuj posta, zamiast na chama dopisywać jeden pod drugim. Widzę to po napisie "Dodano". Niestaranność.
- poniżej znajduje się spis błędów, które popełniłeś. Polskie znaki diakrytyczne jeszcze ujdą, ale reszta to już przegięcie.
BŁĘDY:
* Brak fontów PL: się i wiele innych wyrazów, których już mi się nie chciało zaznaczać...
** Literówki:
- "podaba" zamiast "podoba"
*** Błędy ortograficzne:
- "nie ograniczony" - powinno być łącznie!
- "drógi" - powinno być: drugi!
- "niedoczytałem" - powinno być rozdzielnie!
- "sciongam", "oglondam" - powinno być ą zamiast on!
Przeprosiny przyjęte, ale weź się człowieku popraw...
Kod: Zaznacz cały
http://www.plus.pl/informacje/regulaminy/regulamin.pdf
Sory za błąd ort. w poprzednim poście. prosze adminów aby nie dali tego do śmieci bo zależy mi na odpowiedzi.
Notatka DCX
1. Nie wlepiłem ci ostrzeżenia z litości.
2. To, że się ulitowałem, nie oznacza, że następnym razem też tak będzie.
3. Zarzutów jest dość dużo, pozwól, że wymienię.
- edytuj posta, zamiast na chama dopisywać jeden pod drugim. Widzę to po napisie "Dodano". Niestaranność.
- poniżej znajduje się spis błędów, które popełniłeś. Polskie znaki diakrytyczne jeszcze ujdą, ale reszta to już przegięcie.
BŁĘDY:
* Brak fontów PL: się i wiele innych wyrazów, których już mi się nie chciało zaznaczać...
** Literówki:
- "podaba" zamiast "podoba"
*** Błędy ortograficzne:
- "nie ograniczony" - powinno być łącznie!
- "drógi" - powinno być: drugi!
- "niedoczytałem" - powinno być rozdzielnie!
- "sciongam", "oglondam" - powinno być ą zamiast on!
Przeprosiny przyjęte, ale weź się człowieku popraw...
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 10:43 przez marlonpl, łącznie zmieniany 4 razy.
Nie wiem jak Tobie, ale mnie się podkreślają błędy kiedy piszę posta.marlonpl pisze:nic nie sciongam ani nie gram, nawet nie oglondam
Co do prędkości to zależy ona przecież od tego jaką opcję wziąłeś. I od tego gdzie mieszkasz. Przykładowo u brata we Wrocławiu jest klika Mbitów ale już pod Wrocławiem jakieś 200 Kbit...Co do limitu transferu jest nieograniczony, ale :
a ten regulamin z tego co przejrzałem nie ma wiele wspólnego z tym co nas interesuje, czyli z połączeniem z Internetem.*Dla zapewnienia powszechnej dostępności oraz wysokiej jakości działania sieci, Polkomtel S.A. zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych po przekroczeniu w jednym okresie rozliczeniowym 1 GB wysłanych i odebranych danych.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 23:24 przez Cuthbert, łącznie zmieniany 2 razy.
http://www.iplus.pl/indywidualni-cennik-iplus-prywatnie.html
A odnośnie wydajności, w regulaminie, który podałeś, masz paragraf 3 pkt 5.*Dla zapewnienia powszechnej dostępności oraz wysokiej jakości działania sieci, Polkomtel S.A. zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych po przekroczeniu w jednym okresie rozliczeniowym 1 GB wysłanych i odebranych danych.
http://www.iplus.pl/materialy/promocje/regulamin_promocji_iplus_dla_ciebie.pdf?t=1146.6623992578661-40.pdf
A w ogóle.
To jest internet MOBILNY? Na LAPTOPY? Chłopie, to zawsze będzie gorsze od stacjonarki. Cierp i płacz przez te dwa latka, czy ile tam ci z nich zostało, albo zerwij umowę i zabul 1000zł lub jego część.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
iplus działa dokładnie tak samo jak każdy mobilny internet gsm, więc nie widzę tutaj skąd te pretensje? Może dlatego, ze nie wiedziało się co się kupuje i nie czytało się regulaminu przed jego podpisaniem, a teraz żal i płacz...
To jest pojęcie względne, jak wiadomo. Maluch jest szybki bo jest na pewno szybszy od roweru ale jest wolny w stosunku do Formuły F1marlonpl pisze:jako szybki
Gwiazdki w umowie przeczytałeś? Zapewne nie...marlonpl pisze:nieograniczony a jezeli przekroczę śmieszny limit transferu danych 1 gb
A co ładowanie strony nie jest pobieraniem danych?marlonpl pisze:limit transferu danych 1 gb, który naliczany jest przy kazdej czynności, nawet ładowaniu strony
Bo jakośc połączenia zalezy też od zasięgu sieci komórkowej. Jezeli w danym miejscu masz słaby zasięg komórki to dziwne zeby internet gprs miał dobry. Ludzie przecież to jest logiczne...Cuthbert pisze:I od tego gdzie mieszkasz. Przykładowo u brata we Wrocławiu jest klika Mbitów ale już pod Wrocławiem jakieś 200 Kbit
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 10:23 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
oczywiscie ze gorszy od stacjonarki, ale tpsa nie chciała dać zgody na netia dała dopiero wczoraj a i lpusa wziełam bo na inny nie miałem zgody
marlonpl, no to sam jesteś sobie winny... Teraz czekaj, albo daj tysiaka i załóż sobie coś innego.
PS.
PS.
marlonpl pisze:wziełam
Zdecyduj się wreszcie, jakiej jesteś płci...marlonpl pisze:miałem
Semper in altum
Typowy dzieciak. Śpieszy się, śpieszy i podejmuje bezmyślne decyzje. I pora za to płacić. Jakbyś poczekał na odpowiedź od netii, pewnie nie miałbyś takich kłopotów. Cóż...
Nie ma co wygłaszać dalszych smutów. Decyzję musisz podjąć sam, co zrobić teraz. A to już nie jest nasz problem, tylko twój. Opcje zostały ci przedstawione, pora dokonać wyboru.
Nie ma co wygłaszać dalszych smutów. Decyzję musisz podjąć sam, co zrobić teraz. A to już nie jest nasz problem, tylko twój. Opcje zostały ci przedstawione, pora dokonać wyboru.