mad_prince, co rozumiesz w tym przypadku przez pojęcie w fazie beta?. Owsze, Tlen jest dalej rozwijany i poprawiają w nim ewentualne błędy jak się znajdą. Ale jaki komunikator nie jest na takim etapie?. Czy to GG, AQQ, Tlen, Miranda, Kadu itd, każdy z nich jest na bieżąco rozwijany.
Co do Tlenu, ja go używam na Linuksie od pół roku albo trochę więcej i żadnych problemów z nim nie mam. Miałem tylko ten jeden z dźwiękami, który został również omówiony w tym temacie, ponieważ dotknął użytkownika Tom. Jednak rozwiązanie istnieje (podałem przedtem link), i to bardzo dobry komunikator.
Pidgin również dobry, ale nie posiada obsługi GG8. Co do wtyczki Tlen w nim, akurat nie wiem jak pracuje, ponieważ nie wypróbowałem jej. Ale jestem ciekawy czy posiada pełną obsługę Tlen (przesyłanie plików, wycinków ekranu, obrazków, aktywnych okien, avatary, pełna długość opisów itd.)
Jeśli ja miałbym polecić komunikator to Tlen. Ale ja używam go z tego względu, ponieważ mam konto w sieci Jabber i Tlen, a ten komunikator daje mi z nimi komunikacje, jak i z GG oczywiście.
Użytkownik Tom może używać wyłącznie GG, tutaj bardzo dobrze sprawdzi się Kadu. Akurat wyszła jego nowa wersja RC2, z pełną obsługą GG8.
Jeżeli chodzi o problemy z filmikami na stronach z serwisu youtube, to wiele takich oglądam (nie na youtube, tylko na innych jak napisałes) i nie mam problemów. Ja jestem napaleńcem na najnowsze wersje hehe. Czyli jak mam program w Centrum oprogramowania Ubuntu, bądź Synapticu, najpierw patrzę jaka to wersja. Następnie wchodzę na stronę, i jeśli tam jest nowsza, to pobieram i ją instaluję, a jeżeli to taka sama jak w repozytoriach Ubuntu, to wgrywam z nich
.
Adboe Flash Player również zainstalowałem z oficjalnej strony adobe.com, a nie z centrum Ubuntu.