Piknięcie przy włączaniu kompa
Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.
• Strona 1 z 1
da sie je jakos zlikwidować. Chodzi o te piknięcie po włączeniu kompa.
Re: Piknięcie przy włączaniu kompa
Raczej niestand_up pisze:da sie je jakos zlikwidować
stand_up, ty sie chłopcze ciesz że <font color=red><b>w ogóle</b></font> pipczy ;] Dzięki temu wiesz że wszytsko jest OK ;] Ale zaprzeczę słowom iin88, da sie to wyłączyc w BIOS'ie, a skąd to wiem ?? Kumpel ma nówke kompa i mu wcale niee pipczy ;] No może tylko wtedy jak ma cos (cenzura) lub wyjmie jakiś podzespół
PS. Poszukaj tutaj
http://frankosio.neostrada.pl/bios14.htm ;]
Jak nic niee znajdziesz to zrób tak :
otwórz obudowe znajdź głośniczek i prowadzace do niego kabelki i odłącz te kabelki od płyty głownej ;] (osobiście niee polecam)
PS. Poszukaj tutaj
http://frankosio.neostrada.pl/bios14.htm ;]
Jak nic niee znajdziesz to zrób tak :
otwórz obudowe znajdź głośniczek i prowadzace do niego kabelki i odłącz te kabelki od płyty głownej ;] (osobiście niee polecam)
Ostatnio zmieniony 24 lis 2006, 22:23 przez Nivener, łącznie zmieniany 1 raz.
Już mogłes powiedzieć któe kabelki . Głośnik od BIOSu ma zazwyczaj kabelki czerwone, odłączasz oba i nie ma piknięcia. Gorzej jak coś ci się schrzani w kompie to nawet nie usłyszysz ostrzeżenia od BIOSu.
MajorQ pisze:Już mogłes powiedzieć któe kabelki . Głośnik od BIOSu ma zazwyczaj kabelki czerwone, odłączasz oba i nie ma piknięcia. Gorzej jak coś ci się schrzani w kompie to nawet nie usłyszysz ostrzeżenia od BIOSu.
dokładnie więc stand_up daj sobie spok<font color=red><b>ó</b></font>j z tym
ok, nawet kiedyś jak mi karta pierdyknęła to mi piknął 2 razy. Myślałem że da się wyłączyć tylko to piknięcie.
te pikniecie da się wyłaczyć ;];] odłączamy kabelek idący z obudowy do płyty głównei (zazwyczaj jest on nazwany SPEAKER, szczegóły znajdziesz w onstrukcji płyty)
Ale nasówa się pytanie PO CO?? te sygnały daja nie ocenioną pomoc np w zdioagnozowaniu awari (np. ramu )
Ale nasówa się pytanie PO CO?? te sygnały daja nie ocenioną pomoc np w zdioagnozowaniu awari (np. ramu )
a co do piknięcia
komp odpala się niby tak samo a raz piknie krótko a raz przeciąga się troszkę
czy ma to jakieś znaczenie
ASRock P4V88+
512 DDR 400
Celeron 2,53 D
Radeon 9200SE
komp odpala się niby tak samo a raz piknie krótko a raz przeciąga się troszkę
czy ma to jakieś znaczenie
ASRock P4V88+
512 DDR 400
Celeron 2,53 D
Radeon 9200SE
Ostatnio zmieniony 30 gru 2006, 15:55 przez rufi82, łącznie zmieniany 1 raz.
czytaj uważnie. stand_up'owi chodzi o wyłączenie piknięcia TYLKO w momencie włączenia komputera. Pozostałe sygnały dźwiękowe mają pozostać.ahilles107 pisze:Ale nasówa się pytanie PO CO?? te sygnały daja nie ocenioną pomoc np w zdioagnozowaniu awari (np. ramu )
PS. sorry za OT
Myślę, że nie. Jeśli nie widzisz niczego podejżanego podczas pracy komputera jest to jakiś dziwny błąd komputera. Ja tak kiedyś miałem (raz albo dwa) i nic nie było.czy ma to jakieś znaczenie
To pikniecie oznacza ze komp sie włacza i dobrze działa 1 pikniecie to oznacza....!!!
Mi kiedyś ten głośniczek zaczął śwrować, jak zaczął pikać nie przestawał dopóki się kompa nie zrestartowało a z kompem wsio ok. Samo pikanie przy włączaniu PCa również mnie drażniło. Więc bez namysłu go odpiąłem. Oto on:
Ostatnio zmieniony 31 gru 2006, 10:38 przez 88bonzo, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamyka zmęczone oczy świat. W oczach tych ostatni ogień zgasł, jego sucha twarz pomarszczona ...coraz mniej radosna ... coraz mniej zielona.