<szukam>program do przyśpieszenia wyłączania kompa
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
No właśnie do wyłączania i wylogowywania szybszego bo u mnie trwa to mozolnie długo ;/ może być też jakiś trick wpis do rejestru czy coś podobnego.
Re: <szukam>program do przyśpieszenia wyłączania kompa
Szukamy klucza:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WaitToKillAppTimeout
Klikamy prawym klawiszem myszy na WaitToKillAppTimeout i wpisujemy w "Dane wartości" 2000 (mozna mniej ja mam 200).
Teraz szukamy:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\WaitToKillServiceTimeout
Klikamy prawym na WaitToKillServiceTimeout i w "Dane wartości" znowu wpisujemy 2000.
Nie wiem czy dziala u wszystkich bo nie sprawdzalem ale u mnie troche sie szybciej komp wylacza.
Sprawdzana na WindowsXP.
P.S. Klikamy na: START->URUCHOM->wpisz " regedit "
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WaitToKillAppTimeout
Klikamy prawym klawiszem myszy na WaitToKillAppTimeout i wpisujemy w "Dane wartości" 2000 (mozna mniej ja mam 200).
Teraz szukamy:
Klikamy prawym na WaitToKillServiceTimeout i w "Dane wartości" znowu wpisujemy 2000.
Nie wiem czy dziala u wszystkich bo nie sprawdzalem ale u mnie troche sie szybciej komp wylacza.
Sprawdzana na WindowsXP.
P.S. Klikamy na: START->URUCHOM->wpisz " regedit "
Mój nick w CS'ie: KorniLow . Jeśli chcesz mnie dodać do przyjaciół w steam'ie szukaj mnie pod nickiem: kornilow
Pobierz i zainstaluj program Winner Tweak. Kiedyś go miałem i wiem że była tam opcja przyspieszania zamykania systemu, i to całkiem wydajna.
Kod: Zaznacz cały
http://www.programs.pl/program,307.html
WINner Tweak to narzędzie do konfiguracji i optymalizacji systemu Windows. Posiada zaawansowane narzędzia do przyśpieszania systemu, a także narzędzia: Czyszczenie Rejestru, Menedżer Autostartu, Wyszukiwanie Błędnych Skrótów czy Blokadę Folderów.
Machina, rozumiem że te klucze mam utworzyć jako nowe? Bo nie ma ich w rejestrze.
Iwan, program shareware więc odpada, ja szukam czegoś na stałe.
Iwan, program shareware więc odpada, ja szukam czegoś na stałe.
Jak ustawisz to w tym programie to potem go można chyba odinstalować. Ale odpowiem ci na pytanie skierowane do Machina, pisze przecież
[ Dodano: Pon 22 Sty, 2007 15:04 ]
Jak ustawisz to w tym programie to potem go można chyba odinstalować. Ale odpowiem ci na pytanie skierowane do Machina, pisze przecież
a to znaczy że ten wpis tam powinien być. Ale sprawdzałem u siebie i Machina, podał niepełną lokalizację. Aby odnaleźć ten wpis, uruchom Edytor Rejestru daj na Edycja-> Znajdź i wpisz WaitToKillServiceTimeout. Bodajże ostatnia pozycja to to czego szukasz. Dajesz PPM i na Modyfikuj i wpisz 100, albo coś innego.Machina pisze:Teraz szukamy:
[ Dodano: Pon 22 Sty, 2007 15:04 ]
a to znaczy że ten wpis tam powinien być. Ale sprawdzałem u siebie i Machina, podał niepełną lokalizację. Aby odnaleźć ten wpis, uruchom Edytor Rejestru daj na Edycja-> Znajdź i wpisz WaitToKillServiceTimeout. Bodajże ostatnia pozycja to to czego szukasz. Dajesz PPM i na Modyfikuj i wpisz 100, albo coś innego.Machina pisze:Teraz szukamy:
okej znalazłem te klucze i okazało się... że oba mam ustawione na 2000
ciekawe skąd to się wzięło... chyba kiedyś już to robiłem, jednak komp nie wyłącza się za szybko... chyba spróbuje ten drugi sposób jutro dam znać
ciekawe skąd to się wzięło... chyba kiedyś już to robiłem, jednak komp nie wyłącza się za szybko... chyba spróbuje ten drugi sposób jutro dam znać
Chappy, nie rozumiesz, że te wartości są tak ustawione domyślnie??. System przy instalacji tak robi. Nic nie namieszałeś.Chappy pisze:okej znalazłem te klucze i okazało się... że oba mam ustawione na 2000
Najlepiej zmień to na 100 lub 1000. Ale najpierw zrób kopię rejestru!
Edytor rejestru->Plik->Eksportuj->zaznaczasz Wszystko i gdzie ma zapisać.
zrobiłem oba na 100 ciekawe czy to coś da...
Da na pewno! U mnie efekt był dosyć znaczący.
[ Dodano: Wto 23 Sty, 2007 14:04 ]
Aha możesz jeszcze wykorzystać program TurboXP.
[ Dodano: Wto 23 Sty, 2007 14:04 ]
Aha możesz jeszcze wykorzystać program TurboXP.
taaak! to rzeczywiście pomogło nareszcie nie musze ślęczeć przy komputerze po 2 min. żeby sie wyłączył Iwan, Machina macie po dużym +