[szukam]program do tworzenia menu płyty
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Chce nagrać na jedną dvd dwie gry i chodzi o to żeby przy wkładaniu krążka włączało się okno z obydwiema grami do wybrania! poleccie jakiś program!
Re: [szukam]program do tworzenia menu płyty
Nie da się tak chyba zrobić. Jest funkcja autorun. Chociaż jeślibyś przygotował odpowiedni plik konfiguracyjny i wkleił na wierzch płyty to może by działało.. Mam nadzieję że są to legalne kopie bezpieczeństwa, albo jakieś gry freewareowe..
Iwan chodzi o takie meny jak wyświetla się np. przy wkładaniu krążka CyberMychy nie wiem może jeszcze pogrzebie w google i coś wyszperam...
Chappy a może zrób autorun taki, że otwierało by to stronke w HTML'u. Wtedy byś dał link do pliku instalacyjnego gry. Tylko musisz znać HTML.
Bo obawiam się, że np: CYBERMYCHA zrobiła jakiś program EXE czy cos w tym stylu.
Bo obawiam się, że np: CYBERMYCHA zrobiła jakiś program EXE czy cos w tym stylu.
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
Znalazłem ciekawy program - AutoPlay Menu Builder. Umożliwia on budowę menu płyty bez konieczności znajomości programowania. Zainstalowałem go u siebie i w 10 minut zrobiłem podstawowe menu przy użyciu template-a, którego funkcje zmodyfikowałem (zmieniłem lokalizację i nazwę pliku, który ma być uruchomiony po kliknięciu w nazwę danego programu). Następnie stworzyłem obraz płyty z tymi plikami (plik autorun.inf jest automatycznie tworzony po zapisie programu) i po zamontowaniu uruchamia się stworzone wcześniej menu (oczywiście ono działa). Minusami są pojawianie się obrazka informującego, że ten program został utworzony w AutoPlay Menu Builder i angielska wersja (możliwe, że jest spolszczenie, ale nie szukałem)
Kod: Zaznacz cały
http://pobieralnia.pl/plik-867-autoplay-menu-builder-5.1.html
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
Piotrek_L, ten program jest świetny! już stworzyłem w nim pierwsze menu, wielkie dzięki!
Tak jest popieram. Sam na nim robie od dawna i jest super!
Dla zainteresowanych spolszczenie.
Kod: Zaznacz cały
http://www.sendspace.com/file/v7052y