[szukam]program do tworzenia menu płyty

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Chappy

Post autor: Chappy » 2 mar 2007, 19:20

[szukam]program do tworzenia menu płyty

Chce nagrać na jedną dvd dwie gry i chodzi o to żeby przy wkładaniu krążka włączało się okno z obydwiema grami do wybrania! poleccie jakiś program!

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 2 mar 2007, 19:53

Re: [szukam]program do tworzenia menu płyty

Nie da się tak chyba zrobić. Jest funkcja autorun. Chociaż jeślibyś przygotował odpowiedni plik konfiguracyjny i wkleił na wierzch płyty to może by działało.. Mam nadzieję że są to legalne kopie bezpieczeństwa, albo jakieś gry freewareowe..
<<

Chappy

Post autor: Chappy » 3 mar 2007, 12:02

Iwan chodzi o takie meny jak wyświetla się np. przy wkładaniu krążka CyberMychy nie wiem może jeszcze pogrzebie w google i coś wyszperam...
<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Tom » 4 mar 2007, 20:15

Chappy a może zrób autorun taki, że otwierało by to stronke w HTML'u. Wtedy byś dał link do pliku instalacyjnego gry. Tylko musisz znać HTML.
Bo obawiam się, że np: CYBERMYCHA zrobiła jakiś program EXE czy cos w tym stylu.
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 4 mar 2007, 20:45

Znalazłem ciekawy program - AutoPlay Menu Builder. Umożliwia on budowę menu płyty bez konieczności znajomości programowania. Zainstalowałem go u siebie i w 10 minut zrobiłem podstawowe menu przy użyciu template-a, którego funkcje zmodyfikowałem (zmieniłem lokalizację i nazwę pliku, który ma być uruchomiony po kliknięciu w nazwę danego programu). Następnie stworzyłem obraz płyty z tymi plikami (plik autorun.inf jest automatycznie tworzony po zapisie programu) i po zamontowaniu uruchamia się stworzone wcześniej menu (oczywiście ono działa). Minusami są pojawianie się obrazka informującego, że ten program został utworzony w AutoPlay Menu Builder i angielska wersja (możliwe, że jest spolszczenie, ale nie szukałem)

Kod: Zaznacz cały

http://pobieralnia.pl/plik-867-autoplay-menu-builder-5.1.html
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

Chappy

Post autor: Chappy » 5 mar 2007, 16:54

Piotrek_L, ten program jest świetny! już stworzyłem w nim pierwsze menu, wielkie dzięki!
<<

Mireex

Post autor: Mireex » 5 mar 2007, 20:52

Tak jest popieram. Sam na nim robie od dawna i jest super! :super:
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 10 mar 2007, 12:48

Dla zainteresowanych spolszczenie.