[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 1 in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: t line 1 and font in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
Kilka problemów z Linu<font color=red><b>ks</b></font>em - Strona 2 - .::Forum.Portal24h.pl::.

Kilka problemów z Linu<font color=red><b>ks</b></font>em

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 28 lip 2007, 09:28

Re: Kilka problemów z Linu<font color=red><b>ks</b></font>em

szpon pisze:co to jest
Bodajże jest to polecenie, umożliwiające konfigurację repozytoriów (źródeł, z których są pobierane/instalowane programy) w Ubuntu.
szpon pisze:wpisuję to polecenie co podałeś i jest napisane że potrzebuję uprawnień Administratora :|
Wpisz sudo dpkg --configure -a. Dodanie sudo spowoduje uruchomienie danego programu/komendy z prawami administratora, więc powinno to pomóc.

Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 28 lip 2007, 10:57

Re: Kilka problemów z Linu<font color=red><b>ks</b></font>em

szpon pisze:A tak o: wgrałem sobie na Linu<font color=red><b>ks</b></font>a azureus, kadu, skonfigurowałem Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i tam parę pozmieniałem i mam ważne rzeczy na pulpicie Linu<font color=red><b>ks</b></font>a, nie chciał bym ich stracić. Czy jak rozpocznę instalację Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i zainstaluje go to wszystko to co miałem, dalej będę miał ? czyli zapisane ustawienia, wgrane programy i pliki ?
Raczej nie, bo to co sobie wgrałeś to istnieje na wirtualnej partycji, która przestaje istnieć po wyłączeniu komputera.

Tu masz wyjaśnione co to Dpkg

Kod: Zaznacz cały

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dpkg
A tu coś dla newbie w Ubuntu Feisty Fawn, poradnik, w którym jest wszystko wytłumaczone:

Kod: Zaznacz cały

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty_pl#
Semper in altum