Wybory parlamentarne 2007

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

Czas głosowania minął 21 paź 2007, 13:47

Na który komitet wyborczy zagłosujesz/zagłosowałbyś w najbliższych wyborach?

Liga Prawicy Rzeczpospolitej
1
6%
Prawo i Sprawiedliwość
3
18%
Platforma Obywatelska
9
53%
Polskie Stronnictwo Ludowe
1
6%
Samoobrona
0
Brak głosów
Lewica i Demokraci
2
12%
Inny
1
6%

Liczba głosów : 17
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 21 wrz 2007, 16:28

Re: Wybory parlamentarne 2007

jack ryan pisze:ie zgodzę się z tobą zgodnie z polskim prawem wszyscy obywatele, którzy skończyli 18 lat mają prawo głosować z wyjątkiem osób pozbawionych prawomocnym wyrokiem sądu prawa wyborczego, lub są ubezwłasnowolnione również przez sąd.
Ale tylko 40% z nich BYŁO głosowac w ostatnich wyborach. Więc chyba nie do końca zrozumiałes co napisałem.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

coleczka

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: coleczka » 4 paź 2007, 17:40

Dostalem ostatnio motywacje od kumpla...... i po tym co mi przeslal - IDE na wybory .... :!:

Obrazek
::: Ścieżka sprawiedliwych prowadzi przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi :::
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 5 paź 2007, 18:52

Teraz mały OT
Maciek pisze:Tak jak to jest w najstarszej demokracji - USA.
Tu uśmiałem się co niemiara! Najstarszą demokracją zapewne była demokracja grecka hehehe. Zapewne Maćku chodziło ci o najstarszą republikę konstytucyjną, jaką jest USA.

PS. Polska też szybko miała konstytucję (była 3, po USA i Francji)

To był taki post w krzywym zwierciadle.

A teraz jeśli chodzie o poparcie, to w sondazach co raz wiecej zyskuje LiD.
Semper in altum
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 5 paź 2007, 20:55

Kod: Zaznacz cały

http://glosujwrekawiczkach.pl/index.html

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 6 paź 2007, 15:47

coleczka pisze:Dostalem ostatnio motywacje od kumpla...... i po tym co mi przeslal - IDE na wybory
Bo starsi ludzie są patriotami i w wiekscosci chodza na regularnie na wybory i glosuja... i decyduja kto rzadzi w Polsce. I pozostalej czesci mlodzszego spoleczenstwa sie nie chce bo: "co to da moj jeden glos..." i powtorze ze starsi ludzie glosuja i decyduja :P
bartekmp pisze:Zapewne Maćku chodziło ci o najstarszą republikę konstytucyjną, jaką jest USA.
Dokladnie - mialem na mysli fakt konstytucji...
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Renifer

Post autor: Renifer » 6 paź 2007, 21:05

Maciek pisze:Ja jestem z kolei za wprowadzeniem OBOWIĄZKU głosowania pod karą grzywny, tak jest w kilku krajach europejskich. To wg mnie zdecydowanie poprawiło by sytuację w sejmie. może w koncu bylyby 2 partie, góra 3 po wyborach. Tak jak to jest w najstarszej demokracji - USA.
Zaiste pomysł, Mendog z prpg nazwał by to mentalnością uwolską, ja tylko zwrócę uwagę na pewien fakt. Kaczyńscy faszyści, a jeśli w "słusznej sprawie" to i wolność (cenzura)...

Wybory wygra PiS. Wszelakie znaki na niebie i ziemi na to wskazują. Kaczyński jest zbyt cwany, Tusk zbyt (cenzura), aby wynik odmienić. Ja zaś "cieszę się" że głosować nie mogę, albowiem w obecnej sytuacji nie miałbym na kogo, a mimo, iż gadki o utracie możliwości decydowania o losie kraju i inne traktuje niezbyt poważnie, to wyborów zwyczajnie olać bym nie chciał.

Patrząc na program, albo lepiej to, co przedstawia się jako program najbliżej mi do LPR. Ale... Giertych jest równie jak wiarygodny jak Kaczyński "z tymi panami nie będziem", zawiszowe oszołomstwo jest zwyczajnie nie do zniesienia. Odpada.

PO - partia największych populistów i maniaków. Jak to? Są maniakami na punkcie PiSu, skrajnie nieodpowiedzalnymi populistami, którzy to, żeby tylko pisowi (cenzura) wyskrobali z naszych kieszeni kasę na becikowe... "Odpowiedzialność? A co to jest w ogóle?"

PiS - co by nie powiedzieć ludzie z jajami, którzy wiedzą, jak się robi politykę. Ale socjalistyczny program + socjalistyczna retoryka + bratanie się z postkomunistyczym ochłapem...

Reszta jest milczeniem.

Wybaczcie kiepską jakość intelektualną tego posta, ale jakoś weny brak.