[Problem]Pomóżcie, brak keya!

Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.

<<

Karol_UG

Post autor: Karol_UG » 20 lis 2007, 08:10

[Problem]Pomóżcie, brak keya!

Właśnie wczoraj na swoim komputerze musiałem zrobić formata. Zgubiłem serial do Windowsa XP Home Edition :/. Mam tylko płytkę i instrukcję, natomiast naklejka która była na foli przepadła. Co mogę zrobić żeby odzyskać ten klucz instalacyjny? Może jest jakiś program który wczytuje klucz rejestracyjny z płytki CD z oryginalnym Windowsem? Pomożcie!!!

PS. Mam czysty komputer. Całe szczęście że mam możliwość napisania tego postu z innego komputera.

Czekam na pomoc. :mur:

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 20 lis 2007, 15:30

Re: [Problem]Pomóżcie, brak keya!

Zawaliłeś sprawę. Klucz jest zapisany w systemie, gdybyś przed formatem użył odpowiedniego programu miałbyś keya :]
Na płytce nie ma zapisanego keya...
Możesz napisać do pomocy technicznej.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 20 lis 2007, 15:47

Zamieść zdjęcie swojej oryginalnej płyty z Windosem XP, wtedy może ktoś ci poda oryginalny serial :) - najlepiej, żeby na zdjęciu było pokazane jak ją trzymasz w rękach (oczywiście twarzy nie musi być hehe) bo tak to trudno uwierzyć dlatego, że wystarczy zawsze google, grafika i wpisać windows xp
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 15:48 przez szpon, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 20 lis 2007, 16:38

szpon pisze:wtedy może ktoś ci poda oryginalny serial
Jak ktoś może mu podać oryginalny serial? Swój? Wtedy już będzie miał więcej właścicieli i będzie piracki :P
<<

mateuszek1995

Post autor: mateuszek1995 » 20 lis 2007, 19:36

Piracki?
Też miałem taki problem. Pytałem kiedyś w salonie windowsa, i jeżeli masz system zakupiony w przeciągu 1-2 lat, to ewentualnie można jeszcze go uratować. ;)
<<

Karol_UG

Post autor: Karol_UG » 20 lis 2007, 21:18

Zaznaczam że jest to oryginalny system Windows!!!! Ale zdjęcia nie zamieszczę, bo sądzę że to nic nie pomoże. To teraz jak nie ma takowego programu do odczytania cd keya z płytki Windowsa to :( będę musiał trochę na Linuxie posiedzieć zanim uzbieram kasy na nowy Windows. :mur:
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 21:19 przez Karol_UG, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 20 lis 2007, 21:24

Karol to teraz już wynika na prawdę z tego chyba, że masz pirata. Ale spoko widzę, że posty tylko 26, pewnie nie dawno dołączyłeś. Każdy kto na tym forum prosi o serial to daje zdjęcie na dowód bo nie pomagamy tutaj piratom (w sensie podawania kluczy, cracków itd...)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 21:24 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Karol_UG

Post autor: Karol_UG » 20 lis 2007, 21:28

szpon pisze:Karol to teraz już wynika na prawdę z tego chyba, że masz pirata. Ale spoko widzę, że posty tylko 26, pewnie nie dawno dołączyłeś. Każdy kto na tym forum prosi o serial to daje zdjęcie na dowód bo nie pomagamy tutaj piratom (w sensie podawania kluczy, cracków itd...)
Ty nie rozumiesz o czym piszę. To że zgubiłem cd keya który był na foli z Windowsem to oznacza że mam pirata? Człowieku, zaraz chyba zrobię to zdjęcie żeby ci udowodnić. Chodzi mi o program, który pokazałby cd key z płyty Windowsa. Jeśli nie ma - trudno. Teraz narazie pozostał Linux bo na nic więcej mnie na dzień dzisiejszy nie stać.

PS. Każdemu może to się zdarzyć. Kupujesz Windowsa z cd keyem. Robisz formata, a po formacie okazuje się że cd key zgubiłeś bo mógłby (tak jak w moim przypadku) być naklejony na folii z instrukcją od Windowsa. Czyli w tym przypadku rozumiem ze jak wydałeś 250zł i przydażyło ci się to - to musisz wydać kolejne 250zł. Spórbuję jeszcze napisać do Microsoftu - może coś zdziałam. Pozdrawiam i dzięki za chęć pomocy.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 21:32 przez Karol_UG, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 20 lis 2007, 21:34

Nie odczyta ci z płyty bo nie ma tam zapisane!!!!!!
Zadzwoń do pomocy technicznej i powiedz że ci się płyta główna spaliła i powinni Ci dać nowy....
Obrazek
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 20 lis 2007, 23:14

Nie odczyta ci z płyty bo nie ma tam zapisane!!!!!!
Zadzwoń do pomocy technicznej i powiedz że ci się płyta główna spaliła i powinni Ci dać nowy....
Że co :?: :!: :przestraszony: :szok:
Też miałem taki problem. Pytałem kiedyś w salonie windowsa, i jeżeli masz system zakupiony w przeciągu 1-2 lat, to ewentualnie można jeszcze go uratować.
Jeżeli masz dowód zakupu to nie ma problemu
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 21 lis 2007, 15:10

a znajomy zgubil keya to zadzwonił do microsoftu,podał numer płyty i wysłali mu cd-keya i mial z powrotem. Zadzwoń do Microsofta lub napisz email do pomocy technicznej czy dalej jest aktualne to
Intel Core duo E6550 (małpa) 2.33GHz | DDR2 Dual Channel 2 x 2 GB Geil Black Dragon | Asus 8800 GTS 320 MB | Creative Sound Blaster Audigy | Twardziel 520 GB | Asus P5LD2-SE

The gods made Heavy Metal and they saw that it was good
<<

Karol_UG

Post autor: Karol_UG » 21 lis 2007, 15:56

Ok spoko dziękuję wszystkim za pomoc. Jutro zadzwonię do Microsoftu bo dzisiaj pracuje do 19.00 i nie mam czasu. Jak mi nie pomogą trudno - trzeba szykować kasę na nowy Windows, kupię Vistę jak z pomocą nie wyjdzie. Pozdrawiam

PS. Dla wypowiedzi pomocnych daję oczywiście +.

Do moderatora. Temat do zamknięcia.