[problem]zmiana formatu pliku
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
jakim programem mógłbym zmienić rozszerzenie pliku na dowolny jaki chce? dzięki!
Re: [problem]zmiana formatu pliku
A to zależy też od teraźniejszego rozszerzenia.
Ale np. JPG można zmienić na BMP tylko zmieniając końcówkę w nazwie.
Ale np. JPG można zmienić na BMP tylko zmieniając końcówkę w nazwie.
Elita Powraca!
no właśnie zależy mi na tym aby zmienić mimo wszystkoZjordan pisze:teraźniejszego rozszerzenia.
mam film w formacie *.DAT i chcę zmienić na avi albo mpg...
Spróbuj programem MediaCoder
Ale tutaj chyba jak się zmienia w obrazach to się pogarsza czy zmienia jakość obrazka czyż nie??Zjordan pisze:Ale np. JPG można zmienić na BMP tylko zmieniając końcówkę w nazwie.
Chappy, rozszerzenie dat nie wystarczy zmienic "ręcznie" na inne bo żaden program i tak tego nieodczyta, ściągnij program Total Video Converter wybierz plik dat i zmień na inne rozszerzenie
Ostatnio zmieniony 25 gru 2007, 21:50 przez Rafal560, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie
Zmienić rozszerzenie mozesz bardzo bardzo prosto: wystarczy ze wlaczysz w opcjach Explorera pokazywanie rozszerzen plikow i wtedy po nacisnieciu F2 na zazanczonym pliku bedziesz mogl zminic np. z plik.exe na plik.jpgChappy pisze:zmienić rozszerzenie pliku na dowolny jaki chce
Ale jezeli chodzilo Ci o konwersje formatu plikow to to juz inna bajka!
A wikipedia na Twoim internecie nie działa?Robertinho pisze:Ale tutaj chyba jak się zmienia w obrazach to się pogarsza czy zmienia jakość obrazka czyż nie??
Podstawy, podstawy... litości!
To było stwierdzenie. Może trochę źle sformułowałem ale nie byłem pewien bo mój komputer przypomina czasem statek widmo. Dziwne rzeczy się tam dzieją.Maciek pisze:A wikipedia na Twoim internecie nie działa?
Ja tak z innej beczki walnę, ale wypowiadałem się w tym temacie z chęcią pomocy to chyba mogę zadać to pytanie .
Nie mogę znaleźć tej opcji, gdzie ona dokładnie jest, mam IE 7Maciek pisze:wystarczy ze wlaczysz w opcjach Explorera pokazywanie rozszerzen plikow
Start -> Panel sterowania -> Opcje folderów
Maciek pisze:Explorera
szpon jesteś the bestszpon pisze: IE 7
Zapraszam do mojej galerii
Jeżeli ty nie odróżniasz windowsowego Explorera od Internet Explorer'a to juz wiemy czemu zadajesz tyle pytań i czemu masz tyle problemów...szpon pisze:Nie mogę znaleźć tej opcji, gdzie ona dokładnie jest, mam IE 7
jak z rozszerzenia np. bmp zmienie na jpg uzyskam z 3 MB obrazka 3 kb ale za to zniszczy sie jakość... dlatego wiemy czemu Windows 98 nie ma wsparcia jpg
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie
Włączyłem w opcjach folderów Zawsze pokazuj rozszerzenia, ale mimo tego w nazwie pliku obrazku nie ma rozszerzenia.
Udowodnij 2 screenami:szpon pisze:Włączyłem w opcjach folderów Zawsze pokazuj rozszerzenia, ale mimo tego w nazwie pliku obrazku nie ma rozszerzenia.
- screen ustawien
- screen pliku
A poza tym jeszcze do Ciebie nie dotarło, że zmienić końcówkę rozszerzenia pliku to nie znaczy zmienic jego faktyczny format? Niezła polewka...
W opcjach folderów odznacz "ukryj rozszerzenia znanych plików":
Dowód:
Jeśli nadal masz z tym problemy to użyj Total Commandera do zmiany rozszerzenia.
Dowód:
Jeśli nadal masz z tym problemy to użyj Total Commandera do zmiany rozszerzenia.