[problem]Wyłączanie sytemu

Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.
Po prostu wystarczy zmienić czas jaki system oczekuje na zamknięcie zawieszonych procesów lub programów.
Taką możliwość daje m.inn. taka aplikacja jak XPTune 2004
POWÓD: Zaśmiecony dysk wirusami i za dużo procesów działających. Przeskanuj dysk i wyłącz zbędne procesy...Wklej poniższe do notatnika, zapisz jako fix.reg, dodaj do rejestru.
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop]
"AutoEndTasks"="1"
"HungAppTimeout"="2000"
"WaitToKillAppTimeout"="5000"
oraz
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"AutoEndTasks"="1"
"HungAppTimeout"="2000"
"WaitToKillAppTimeout"="5000"
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Nie nie aktualizuje sięmad_prince pisze:a czy napis o zamykaniu nie miga na przemian z napisem o instalowaniu aktualizacji? może masz automatyczne i akurat się teraz instalują
Od pewnego czasuPiotrek_L pisze:Zawsze miałeś problem z wyłączeniem komputera czy od pewnego czasu?
Formata robie raz na jakieś 3 miesiące. Ostatnim razem formatowałem partycję systemową jakiś miesiąc temu więc muszę zaczekać. Nie będe się za bardzo wysilał czyszczeniem dysku ale przeskanuje twardziela ew. zdefragmentujeAdamo pisze:Najlepszy sposób na zaśmiecony dysk (tutaj mogę być posądzony o herezję i tego typu bluźniercze sprawy) jest format. Aha, nie jestem zwolennikiem formatyzmu - po prostu nie chce mi sie bawić w oczyszczanie dysku. Wale wszystkie pliki na jedną partycje, formatuje C i gra gitara
Moim zdaniem ilość formatów zależy nie od systemu, tylko od Użytkownika - zależy czy ma się burdel na twardziel czy porządek - jak to drugie, to formatowanie dysku może być nam obce przez kilkanaście miesięcy...pan jUzek pisze:Windows to jest naprawdę świetny, ciekawe czy viśtę(wio!) też trzeba formatować co jakiś czas, bo xp tak (minimum co 12 miesięcy)