[Problem] Windows nie instaluje urzadzen.
Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.
• Strona 1 z 1
Witam.Tak jak w temacie.Podlaczam nowe urzadzenie i on che zebym wlozyl plyte ze sterami do tego urzadzenia .Kiedys bylo ze podlaczam i on sam instaowal urzadzenie i pisalo po 30 sek. "twoj nowy sprzet jest zainstalowany i gotowy do urzycia".A teraz guzik.O co chodzi temu zrytemu kompowi?? P.S. robilem na nowo windowsa.
Re: [Problem] Windows nie instaluje urzadzen.
W systemie Windows XP, SP 2 i SP3 RC1 jest tak, że Windows sam każe wgrywać swoje stery (u mnie też tak jest), podłączasz urządzenie, powinna pojawić się ramka z instalowaniem oprogramowania dla tego urządzenia. Dasz Zainstaluj automatycznie (Zalecane), Windows sam wyszuka, potrwa to kilka sekund. Pojawi sę najprawdopodobniej ramka, że nie są one zgodne z systemem Windows XP, ale naciśnij Mimo to Kontynuuj. na pewno nic nie zepsujesz a nawet jeśli choć to mało prawdopodobne to stery można w każdej chwili odinstalować.
Nie instaluj swoich sterowników z płyty bo windows i tak będzie kazał to zrobić a jak anulujesz to będzie napisane, że wystąpił problem z instalacją urządzenia.
Nie instaluj swoich sterowników z płyty bo windows i tak będzie kazał to zrobić a jak anulujesz to będzie napisane, że wystąpił problem z instalacją urządzenia.
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, 19:37 przez szpon, łącznie zmieniany 2 razy.
Żebyś ruszył troche główką i zaczął myslęć? A nie klikalal tylo Dalej Dalei i finish? Poczytaj troche manuala odnosnie instalacji sprzetu a Cie oswieci - no ale zeby znac takie rzeczy to trzeba juz byc chyba mega hiper hakierem wsrod nastolatkow :pmaciek120 pisze:O co chodzi temu zrytemu kompowi?
Sorry ale nie moglem sie opanowac ;D
Po co się NAM wszystkim żalisz? Bo gdybys szukał pomocy napisałbys przynajmniej co podlaczasz!maciek120 pisze:A teraz guzik.O co chodzi temu zrytemu kompowi?
Wcale nie zdziwilbym sie jak by temat jako malo precyzyjny wyladowal w Smietniku wywalony przez moda. Bo takie tematy generuja tylko niepotrzebnie dlugie dyskusje (wypytywanie sie autora tematu o co mu chodzi i dopiero pozniej rozwiazywanie problemu)
W skrocie:
Najpierw instalujesz sterowniki (zazwyczaj masz je na plytce ze sprzetem od producenta), pozniej podlaczasz sprzet.
Ach ci bezmyslni klikacze Windowsów... a to wszystko wina Microsofta
Macku mogles przynajmniej mnie tak nie zjechac .Podaczam pada od PS1 i zawsze bylo od razu ze jest gotowe i mozna uzywac ale do tego nie ma sterownikow.Teraz podlaczam kierownicedo ktorej tez nie mam sterownikow bo gdzies mi zginely.Przedtem bylo ze znaleziono nowy sprzet i wszysko juz dzialalo a teraz on chce zebym sam wszystko robil.
Poszukaj sterowników na stronie producentamaciek120 pisze:bo gdzies mi zginely
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie
Pojawia Ci się kreator dodawania nowego sprzętu? Jeśli tak to wybierz w nim opcję "Zainstaluj oprogramowanie automatycznie" i klikaj Dalej. Odpowiednie sterowniki powinny zostać zainstalowane automatycznie.
Miałem podobny problem tyle że z Pendrive'm i modemem od sieci Blueconnect, póki co nie znalazłem innego rozwiązania tego problemu...
Miałem podobny problem tyle że z Pendrive'm i modemem od sieci Blueconnect, póki co nie znalazłem innego rozwiązania tego problemu...
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
No to mam nowy problem.Kupiłem właśnie Sony Ericsson W800i i nie mam do niego płytki instalacyjnej bo to telefon z Allegro sprowadzony z Anglii. Gdy podłaczam do komputer to jest ten sam problem co z wyżej wymienionymi urządzeniami Windows nie widzi telefonu i robiłem tak jak mówiliście ale to nie działa co mam robic?? Albo mógłby ktoś wrzucic na rapidshare albo na sendspace tą płytke instalacyjną do W800i??
Zamieszczam sterowniki Usb niezbędne do komunikacji telefonu z komputerem
TUTAJ
TUTAJ
Niestety nadal nic .Mam tylko ze wykryl dysk G ale jak mam podlaczony tel i jak klikne to pisze "Włoz dysk do stacji dyskow G" Jak mialem k510i to w telefonie trza bylo kliknac zeby sie polaczyc komputerem.Ja juz niewiem o co chodzi.
EDIT:
Wziolem od taty SE k510i i dziala normalnie tylko ze zainstalowalem sterowniki z plyty instalacyjnej.Wiec aby zakonczyc ten temat potrzebuje plyty instalacyjnej ze wszystkimi programami do W800i a nie pojedynczy program.
EDIT:
Wziolem od taty SE k510i i dziala normalnie tylko ze zainstalowalem sterowniki z plyty instalacyjnej.Wiec aby zakonczyc ten temat potrzebuje plyty instalacyjnej ze wszystkimi programami do W800i a nie pojedynczy program.
Ostatnio zmieniony 7 sty 2008, 18:14 przez maciek120, łącznie zmieniany 1 raz.
Proponuję wypróbować program floAt's Mobile Agent:
Działa on szybciej i posiada więcej opcji niż oryginalne oprogramowanie do Sony Ericssonów.
Kod: Zaznacz cały
http://files.club-se.net/fma_pl/fma2_pl_0_9_19.exe
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
Dziwne bo nie moge kliknac przycisku "zainstaluj" . O co temu programowi chodzi?? A po zainstalowaniu PC SUITE mam dalej to samo ze mam dysk G jako telefon ale jak klikam to pisze "Włoz dysk do stacji dyskow G".Ludzie zrobcie cos błagam .Piotrek_L pisze:Proponuję wypróbować program floAt's Mobile Agent
Bodek dziekuje bardzo rozwiazales zagadke!!! Teraz wszystki sie wgrywa i komputer rozpoznaje telefon .Dziekuje bardzo rowniez wszystkim innym ktorzy wykazali checi aby mi pomoc.bodek1973 pisze:zobacz TUTAJ
TEMAT DO ZAMKNIECIA.