Pomoc przy zakupie domeny dla strony internetowej.
Kod: Zaznacz cały
www.Futbolowo.pl
Kod: Zaznacz cały
www.josieniecradostowice.ocom.pl
Wszystko działało bez przeszkód oprócz jednej opcji. A mianowicie JavaScript. Serwis umożliwiał bardzo ładne przeglądanie zdjęć w galerii poprzez animacje. Jednak działało to tylko wtedy, kiedy wchodziło się na stronę poprzez adres z ,,końcówką" futbolowo.pl .
Wszyscy jakoś się przyzwyczaili do tego i wiedzą, którą opcje wybierać dla swoich potrzeb przeglądania strony.
Mam zamiar w tym tygodniu kupić domenę .pl dla strony. Ułatwi ona zapamiętanie adresu strony dla odwiedzających.
Tutaj nasuwają się pytania:
1) Jakie polecacie najtańsze serwisy z domenami dla stron? Najlepiej jakby nie zawodziły podczas korzystania z ich ,,produktów".
2) Rozmawiałem z jednym z konsultantów serwisu futbolowo.pl na temat możliwości kupna domeny. Zadałem takie pytanie:
Dostałem odpowiedź:Witam!
Strona mojego klubu, której jestem administratorem rozwija się cały czas i mam w planach pozostać z waszym serwisem na stałe (na ten czas testowałem jak się strona sprawdza).
Tutaj stawiam pytanie:
Czy zgodne jest z regulaminem serwisu Futbolowo.pl zakupienie i korzystanie z domeny .pl ?
W regulaminie na dole strony nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Jedynie tylko to, że mam prawo do założenia strony pod domeną futbolowo.pl .
Czy jest w ogóle możliwość zakupienia domeny dla strony?
Pozdrawiam. Robert Baranowski
Z tego co zrozumiałem jest możliwość zakupu domeny. Jednak w jaki sposób to zrobić? Czy wystarczy mi podstawowy adres strony? Nie mam żadnych dostępów do serwerów ftp. Czy ktoś mógłby podać firmę z domenami, gdzie da się taką operację przeprowadzić?Niestety obecnie nie ma możliwości przekierowania domeny na serwery DNS czy adresy IP Futbolowo.pl. Jest jedynie możliwość przekierowania domeny na adres URL, co powoduje jednak, że JavaScript na stronie nie działa poprawnie.
3) Ceny za pierwszy rok funkcjonowania domeny wynoszą zawsze kilka złotych. Przedłużenie już kosztuje więcej. Czy w przypadku kiedy zapłaciłem dajmy 5 zł za domenę .pl w jednej firmie, i upłynie ten czas to mogę przenieść się do innej firmy i znów płacić 5zł?
Pytania trochę lamerskie ale kompletnie się na tym nie znam.
Z góry dziękuję za pomoc.