AQQ 2.0.1.50 - Oficjalne Wydanie

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Norrisomania

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: Norrisomania » 30 cze 2008, 19:10

AQQ 2.0.1.50 - Oficjalne Wydanie

Ździwiłem się, że po półtora miesiąca od wydania pierwszej, stabilnej wersji komuniaktora AQQ nikt jeszcze nie załozył takiego tematu. A wiec jakis czas temu ukazał się Multikomunikator AQQ 2.
Mój punkt widzenia:
Zaczynając od początku spodobać sie może ładnie ułożone okno instaalcji, z własnym infrejestrem. Przebiega ona bez zbędnych klopotów. Denerwować może jedynie dosć długi import profili z poprzednich wersji. Okno logowania nieco się zmieniło, ale wciąż jest dobre. I tu , po właczeniu profilu zaczyna się nowa bajka - oczom ukazuje się wielka ikona AQQ, miejscami przezroczysta z paskiem ładowania. No i każdy już wie, że to bedzie Łista :) Zaczynając od infrejestru - został trafiony idealnie. Ładne, czytelne ikonki, komuniakty w dymkach - raj ;). Oczywiscie do wyboru jak zwykle mamy kilka skórek - tym razem tylko 3 (do pobrania na stronie AQQ). Warto zrócić uwagę na szybkość. Mimo wydawałoby się "ciężkiej" skórki, AQQ działa lepiej niż jej poprzednik, oraz najnowsze stabilne GG. Przechadzając sie dalej warto zwrócić uwagę na mnogosć opcji (większosć z 1.5). "Wyślij wycinek", rozbudowane zarządzanie opisem, ustawianie jednego statusu kilku kontom, avatary, funkcja "zabezpiecz", rozmowy w kartach (z szybkim zamykaniem), ukazywanie dostępnych emot po wpisaniu "<" i następnych liter to jedne z niewielu opcji tego programu. Co do nowych bajerów podoba mi się ukazanie graficzne emot w opisach (można wyłaczyć), łatwe i szybkie posługuwanie się kontaktem (rozwijając menu prawym przyciskiem na kontakcie), pogrupowanie kontaktów zależnie od rodzaju kontaktu (Tlen, GG itp.), pokazanie zmiany statusu w oknie rozmowy oraz usunięcie niepotrzebnych dodatków - maila, FoniQa, przycisku "wyślij" i WapsterTV(zabrakło mi autodetonatora, ale cóż). Co do ustawień to powiem, że takze jestem zadowolony. Kilka ciekawych bajerów (np.migający Scroll Lock przy wiadomosci). Można ustawić infrejestr (przezroczystosć itp.), zmienić dźwięki (które w tej wersji są dobrze trafione), zarządzac wtyczkami i wiele innych. A minusy? Zabrakło mi kursyw, pogrubienia itp. (ale to rzadko potrzebne), emotki (są dostępne te lepsze z 1.5, ale pod dłuzszymi nazwami), autodetonator, otwieranie strony w nowej karcie i kilku innych rzeczy.
Oceniajac: Od początku warto było spojrzeć na AQQ. Mnogośc funkcji, bezpieczeńśtwo, multikontakty - to jedne z wielu cech AQQ. Najnowsza wersja jest przemyślana, szybka, i wyróżnia się porzadnym Infrejestrem.

Strona Komunikatora

Kod: Zaznacz cały

http://aqq.eu
Do pobrania:

http://aqq.wapster.pl/download/AQQ_GP_20150.exe
Zapraszam do dyskusji o moim zdnaiem najlepszym komunikatorze na rynku :]
Ostatnio zmieniony 30 cze 2008, 19:15 przez Norrisomania, łącznie zmieniany 1 raz.

Obudź w sobie CHUCKA NORRISA i naucz się od niego kopać prąd.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 30 cze 2008, 19:22

Re: AQQ 2.0.1.50 - Oficjalne Wydanie

Norrisomania, obecnie jest dostępna testówka - 2.0.1.70 chyba, ale ta 2.0.1.50 jest stabilna, więc zalecam ją :P.

AQQ 2.0 używam od wersji 2.0.0.80 i od tego czasu wiele opcji przybyło i zostało poprawionych. GG nie ma co gadać przy AQQ. Nie mam co wychwalać - musicie sami tego doświadczyć :P.
Semper in altum
<<

Norrisomania

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: Norrisomania » 30 cze 2008, 19:27

bartekmp pisze:obecnie jest dostępna testówka - 2.0.1.70 chyba
Ja ogólnie testówek nie wgrywam, ale podobno poprawili jakosć czatów i ten denerwujacy błąd Accies Volation :zdegustowany:

P.S. Dzisiaj wyszła Beta Gadu-Gadu 8.0. Z ciekawości wgrałem i popatrzyłem w plany i powiem tak - Połowa zerżnieta z AQQ, druga połowa to badziewne okno rozmowy, wziąż brak kilku opcji i jak zwykle słabe bezpieczeństwo :P
Do pobrania

http;//www.gadu-gadu.pl/beta/
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 30 cze 2008, 20:36

bartekmp pisze:obecnie jest dostępna testówka - 2.0.1.70 chyba, ale ta 2.0.1.50 jest stabilna, więc zalecam ją :P
Ja bym nie polecał tej stabilnej. Ta testowa ma znacznie więcej opcji i jest bardziej stabilniejsza.
Norrisomania pisze:a ogólnie testówek nie wgrywam, ale podobno poprawili jakosć czatów i ten denerwujacy błąd Accies Volation
W stabilnej wersji w ogóle nie ma czatów. Błąd Acces Violation, zgadzam się, nareszcie go poprawili :rotfl:
Norrisomania pisze:Połowa zerżnieta z AQQ
A skąd wiesz, że akurat z AQQ, może z konnekta lub Tlenu hehe. Troszkę źle określiłeś, połowy to ono teraz nie ma opcji. Zerżnięte zostały zakładki i avatary.
Norrisomania pisze:wziąż brak kilku opcji
Bo to jest bardzo wczesna beta, ale jak się spodziewać po Gadu-Gadu, dodadzą 5 opcji i finito. Niemal wszyscy cytuje (Maciek) użyszkodnicy nie umieją instalować wtyczek, stylów itd. Ciekaw jestem czy w GG 8.0 będą umieli złączyć zakładki bo tam po prawej stronie jest taki przycisk łączący i rozdzielający zakładki.
Ale dobra to jest temat o AQQ, więc nie będę więcej pisał o tym GG :wstyd:
Ostatnio zmieniony 30 cze 2008, 20:43 przez szpon, łącznie zmieniany 3 razy.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 30 cze 2008, 20:54

Mi to GG tak czy siak obleci, najwcześniej w wersji 11 dostaniemy to, co mamy teraz w AQQ. Dlatego nigdy nie wrócę do GG :).
szpon pisze:Błąd Acces Violation, zgadzam się, nareszcie go poprawili
Dokuczał mi od wersji beta 2.0.0.2xx. Naprawdę upierdliwe to było, nie wiadomo czemu się działo, ale chwała Bogu, że zniknęło :)

Czaty fajnie działają, ale dokucza, że nie mogę wywalić dźwięków czatu, bo są zawsze.
Semper in altum
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 30 cze 2008, 21:43

Norrisomania pisze:Połowa zerżnieta z AQQ
Szczerze mówiąc mi to zwisa i powiewa kto co od kogo zerżnął. Teraz jest bardzo trudno coś nowego wymyślić więc to normalne, że wiele takich samych rzeczy pojawia się w podobnych programach.
Norrisomania pisze:poprawili jakosć czatów i ten denerwujacy błąd Accies Volation
Używam wersji 2.0.1.50 i jeszcze nie miałem takiego błędu :cool:

Co do Gadu-Gadu i AQQ to powiem tylko tyle że dzięki Wam przesiadłem się właśnie z tego pierwszego na drugie i jestem zadowolony :)
szpon pisze:Ja bym nie polecał tej stabilnej. Ta testowa ma znacznie więcej opcji i jest bardziej stabilniejsza.
A to dziwne :zdziwko: czemu to tak? Chyba muszę przekonać się na własnej skórze :D
Obrazek
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 1 lip 2008, 11:45

Śledziks pisze:A to dziwne :zdziwko: czemu to tak? Chyba muszę przekonać się na własnej skórze :D
O ile pamiętam to w wersji stabilnej chyba nadal występuje ten denerwujący błąd Acces Violation.
<<

Norrisomania

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: Norrisomania » 1 lip 2008, 12:25

szpon pisze:O ile pamiętam to w wersji stabilnej chyba nadal występuje ten denerwujący błąd Acces Violation.
Prawda. Co nowszą wersje próbują go wyeliminować, a w najnowszej ebcie chyba kłopot został kompletnie zażegnany.
szpon pisze:W stabilnej wersji w ogóle nie ma czatów. Błąd Acces Violation, zgadzam się, nareszcie go poprawili
Nie zrozumiałeś wypowiedzi. Chciałem powiedzieć że w BECIE poprawili jakość czatów, których w stabilce nie ma.
szpon pisze:A skąd wiesz, że akurat z AQQ, może z konnekta lub Tlenu hehe. Troszkę źle określiłeś, połowy to ono teraz nie ma opcji. Zerżnięte zostały zakładki i avatary
Staram się na bierząco śledzić rozwoje tych komunikatorów. To określenie "Połowę" było troche takie złowiercze :evil:. Ale zapomniałęś wymienić, że skórka Vista, "Wyślij wycinek" itp. też prawdopodobnie zaczerpniete zostały z któregoś z komunikatorów (mój bląd, że nie wiem z którego, przypuszczam ze z AQQ ale Tlen też jest bogaty w funkcje ;) )
szpon pisze:Bo to jest bardzo wczesna beta, ale jak się spodziewać po Gadu-Gadu, dodadzą 5 opcji i finito. Niemal wszyscy cytuje (Maciek) użyszkodnicy nie umieją instalować wtyczek, stylów itd.
No wow. Pierwsza beta zwykle taka jest. Ja jednak patrze w ogólny rospis funkcji, można czesem znaleść na jakiś stronkach infromatycznych. Denerwuje mnie to ,że jak wyjdzie Finalka to bedzie wielka olaboga, bo to takie super, a ludzie o Tlenie, Aqq itp. nie słyszeli....
Śledziks pisze:Teraz jest bardzo trudno coś nowego wymyślić więc to normalne, że wiele takich samych rzeczy pojawia się w podobnych programach.
Jw, dlatego mnie to denerwuje, GG mogłaby przyciognąć czymś swoim, a skoro nie umie to niech chociaz nie zapożycza większosci pomysłów od innych....
Śledziks pisze:Używam wersji 2.0.1.50 i jeszcze nie miałem takiego błędu
Ciesz się, czasem trzeba ze 20x enterować żeby zniknął, czasem nie można czegoś zrobić.
Ja bym nie polecał tej stabilnej. Ta testowa ma znacznie więcej opcji i jest bardziej stabilniejsza.
Nywa ze i bety mają lepszą stabilnosć, co do opcji nie moge zbyt wiele powiedzieć, ale jeśli są tam te rzeczy, których mi zabrakło to ubóstwiam ;)
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 1 lip 2008, 13:23

Norrisomania pisze:Denerwuje mnie to ,że jak wyjdzie Finalka to bedzie wielka olaboga, bo to takie super, a ludzie o Tlenie, Aqq itp. nie słyszeli....
Niektórzy słyszeli, ale jak to zawsze oni mówią. Przyzwyczaiłem się do GG i nie zmienię komunikatora.
Norrisomania pisze:GG mogłaby przyciognąć czymś swoim, a skoro nie umie to niech chociaz nie zapożycza większosci pomysłów od innych....
GG jak powstało to przyciągnęło "swoim" i to wielu użyszkodników
Jeśli chodzi o pożyczanie pomysłów to tak zawsze jest. Firefox od gapia z opery. IE z firefoxa bądź opery. Tlen ma zakładki AQQ/Konnekt i dużo innych funkcji takich samych.

Jakby dali funkcje Wyślij wycinek do GG to zaraz wszyscy: OOO a do czego to służy, kliknął na to i o nie coś zepsułem/am :P
Norrisomania pisze:Ciesz się, czasem trzeba ze 20x enterować żeby zniknął, czasem nie można czegoś zrobić.
AQQ 2.0 odkryłem (pewnie nie tylko ja), że mniej błędów występuje na Windows Vista, łącznie z tym Acces Violation. Chyba z tego względu, że Oconnel (twórca AQQ) ma Viste.
Ostatnio zmieniony 1 lip 2008, 13:28 przez szpon, łącznie zmieniany 3 razy.
<<

Norrisomania

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: Norrisomania » 1 lip 2008, 14:02

szpon pisze:Niektórzy słyszeli, ale jak to zawsze oni mówią. Przyzwyczaiłem się do GG i nie zmienię komunikatora.
Chodzi mi o to, że gdy wyjdzie GG 8 wszyscy moi koledzy bedą szpanować jakie o no nie jest, i czego ono nie ma, a nawet nie znają innych komunikatorów. I pewnie nie tylko moi. Doceniam, że ty korzystasz z GG mimo iż znasz inne.
szpon pisze:Jeśli chodzi o pożyczanie pomysłów to tak zawsze jest
No i właśnie chciałem podkreślić że nad tym ubolewam :P
szpon pisze:Jakby dali funkcje Wyślij wycinek do GG to zaraz wszyscy: OOO a do czego to służy, kliknął na to i o nie coś zepsułem/am
Podobno mają dodac w następnych betach (jak znajde gdzie to przeczytałęm to zapodam linka). A tak w ogóle to może na początku tak bedzie, ale ludzie się nauczą :D
Ostatnio zmieniony 1 lip 2008, 14:03 przez Norrisomania, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 1 lip 2008, 17:19

Norrisomania pisze:Doceniam, że ty korzystasz z GG mimo iż znasz inne.
:szok: :szok: Absolutnie, ja nie korzystam z gadu-gadu już od 4 lat i nie będę :!:
Używam AQQ/Konnekt, bardziej AQQ, ale jak usłyszałem, że konnekta odradzają i update działa to postanowiłem wrócić do niego.
Używałem: AQQ, Konnekt, Tlen, Miranda, Stefan - wymieniłem tutaj tylko multikomunikatory. I najlepsze "dla mnie" jest AQQ :D, ale gdyby w konnekcie wyeliminowali błędy krytyczne i poprawili wtyczki ktransfer, kjabber, kdwutlenek to bym z konnekta cały czas korzystał.
Wtyczka kAQQ jest w porządku w konnekcie, ale też przydało by się poprawić ze względu na co raz to nowsze funkcje w AQQ 2.0

Nawet Chuck Norris nie zrobi tak, że GG będzie lepsze od AQQ, Tlenu czy Konnektu
Microsoft i jego programy IE, Vista itp. pomyślał by kto, że GG stworzył Microsoft hehe

AQQ tworzy tylko "jedna" osoba a GG około 100 i jest "dużo" gorsze od AQQ
Ostatnio zmieniony 1 lip 2008, 17:36 przez szpon, łącznie zmieniany 7 razy.
<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 2 lip 2008, 12:37

do tej pory korzystałem z GG ale po opiniach ludzi tu napisanych ściągnąłem sobie AQQ i mam małe pytanko(wiem że nie o to jest ten temat ale zakładanie nowego dla jednego małego pytania ?? hmm??) więc. jak można spostrzec to jest mój pierwszy kontakt z AQQ i.... mam już swoją listę kontaktów, archiwa itp na GG i jak/czy jest możliwość po prostu przeniesienia sobie tego do AQQ?? (żeby nie zaśmiecać tematu to moglibyście wysłać mi odp na pw??)
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 2 lip 2008, 14:28

DDragon jak na razie nie ma możliwości importu archiwum, a żeby uruchomić GG to zrób tak jak Tutaj opisane. Jak już to zrobisz to wchodzisz w Kontakty, Import/Eksport.
Ostatnio zmieniony 2 lip 2008, 14:31 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 2 lip 2008, 15:37

tak ale w GG mogę zrobić kopie C:\Documents and Settings\Użytkownik\Gadu-Gadu\profil <<<<<< i jak to skopiuję to nawet po formacie mam archiwum, znajomych itd.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 2 lip 2008, 15:57

Oczywiście, w AQQ też tak możesz. Wystarczy, że skopiujesz katalog Wapster z C:\Users\nazwa użytkownika\WapSter (Vista)

XP: C:\Documents and settigns\nazwa użytkownika\Wapster

Po formacie wystarczy, że wkleisz z powrotem tam ten folder Wapster, zastąpisz wszystkie pliki i gotowe. Będziesz miał dosłownie wszystko jak przed formatem.
Ostatnio zmieniony 2 lip 2008, 15:59 przez szpon, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 2 lip 2008, 16:00

szpon, ale juemu chodzi, o to aby przenieść profil z GG do AQQ (tak myślę). Tak się nie da, ale kontakty możesz wysłać na serwer, a archiwum, rzadko kiedy używasz, więc sobie podaruj
Semper in altum
<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 2 lip 2008, 16:40

bartekmp pisze:ale juemu chodzi, o to aby przenieść profil z GG do AQQ
strzał w 10 :!: już AQQ zainstalowane, skonfigurowane i nawet kontakty przeniesione (z serva GG na AQQ) i zobaczymy co z tego wyjdzie.

edit>>
a da się jakąś wyłączyć reklamy :?:
Ostatnio zmieniony 2 lip 2008, 16:46 przez DDragon, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 2 lip 2008, 17:15

DDragon, niestety nie można, ale reklama przez długi czas jest jedna, a przy tym nie pojawiają się zbędne okienka z reklamami - tutaj masz tylko w oknie rozmowy i w oknie głównym. Jest to mniej dokuczające niż w GG, a pozwala zarobić twórcy AQQ.
Semper in altum
<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 2 lip 2008, 17:26

może i tak ale w GG to ja reklamy "wyłączyłem" i ich nie mam
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 2 lip 2008, 17:28

DDragon, ale przecież te reklamy z AQQ w niczym nie przeszkadzają.
Semper in altum