AQQ 2.0.1.50 - Oficjalne Wydanie
Mój punkt widzenia:
Zaczynając od początku spodobać sie może ładnie ułożone okno instaalcji, z własnym infrejestrem. Przebiega ona bez zbędnych klopotów. Denerwować może jedynie dosć długi import profili z poprzednich wersji. Okno logowania nieco się zmieniło, ale wciąż jest dobre. I tu , po właczeniu profilu zaczyna się nowa bajka - oczom ukazuje się wielka ikona AQQ, miejscami przezroczysta z paskiem ładowania. No i każdy już wie, że to bedzie Łista Zaczynając od infrejestru - został trafiony idealnie. Ładne, czytelne ikonki, komuniakty w dymkach - raj . Oczywiscie do wyboru jak zwykle mamy kilka skórek - tym razem tylko 3 (do pobrania na stronie AQQ). Warto zrócić uwagę na szybkość. Mimo wydawałoby się "ciężkiej" skórki, AQQ działa lepiej niż jej poprzednik, oraz najnowsze stabilne GG. Przechadzając sie dalej warto zwrócić uwagę na mnogosć opcji (większosć z 1.5). "Wyślij wycinek", rozbudowane zarządzanie opisem, ustawianie jednego statusu kilku kontom, avatary, funkcja "zabezpiecz", rozmowy w kartach (z szybkim zamykaniem), ukazywanie dostępnych emot po wpisaniu "<" i następnych liter to jedne z niewielu opcji tego programu. Co do nowych bajerów podoba mi się ukazanie graficzne emot w opisach (można wyłaczyć), łatwe i szybkie posługuwanie się kontaktem (rozwijając menu prawym przyciskiem na kontakcie), pogrupowanie kontaktów zależnie od rodzaju kontaktu (Tlen, GG itp.), pokazanie zmiany statusu w oknie rozmowy oraz usunięcie niepotrzebnych dodatków - maila, FoniQa, przycisku "wyślij" i WapsterTV(zabrakło mi autodetonatora, ale cóż). Co do ustawień to powiem, że takze jestem zadowolony. Kilka ciekawych bajerów (np.migający Scroll Lock przy wiadomosci). Można ustawić infrejestr (przezroczystosć itp.), zmienić dźwięki (które w tej wersji są dobrze trafione), zarządzac wtyczkami i wiele innych. A minusy? Zabrakło mi kursyw, pogrubienia itp. (ale to rzadko potrzebne), emotki (są dostępne te lepsze z 1.5, ale pod dłuzszymi nazwami), autodetonator, otwieranie strony w nowej karcie i kilku innych rzeczy.
Oceniajac: Od początku warto było spojrzeć na AQQ. Mnogośc funkcji, bezpieczeńśtwo, multikontakty - to jedne z wielu cech AQQ. Najnowsza wersja jest przemyślana, szybka, i wyróżnia się porzadnym Infrejestrem.
Strona Komunikatora
Kod: Zaznacz cały
http://aqq.eu
Kod: Zaznacz cały
http://aqq.wapster.pl/download/AQQ_GP_20150.exe